Зеленський: Протидія екоциду - один із пунктів української Формули миру

416 0

Ми у соцмережах:

Зеленський: Протидія екоциду - один із пунктів української Формули миру

Протидія екоциду – один із пунктів української Формули миру, кожен пункт якої повинен бути реалізований, усі аспекти миру.

 Про це Президент України сказав у зверненні до української нації наприкінці 491-го дня війни.

Четвер – довгий і насичений день. Володимир Зеленський виступив на засіданні Європейської ради – «вже традиційно для України бути серед членів Євросоюзу».

«Україна впливає на силу Європи. Це факт. І цьогоріч настав час на основі цього та інших подібних фактів посилити єдність у Європі, зокрема початком переговорів про членство України у Євросоюзі», - зазначив Президент.

Під час зустрічі із 48-м віце-президентом США, сенатором Майком Пенсом Володимир Зеленський говорив про значення допомоги: «Американська підтримка для України життєво важлива – від усіх американців, кожної американської родини, усіх громадських сил США, усіх політичних лідерів, Конгресу – обох партій, звичайно, від Президента США Байдена. Дякую за цю підтримку! Обговорив із паном Пенсом нашу оборону, нашу взаємодію – від самого початку, з перших днів між українським і американським народами. Говорили про зброю, про можливості наших воїнів, про наші спільні цінності».

Також Президент зустрівся із членами Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни Гретою Тунберг, Маргот Вальстрем та іншими. Говорили передусім про російський теракт та екоцид на Каховській ГЕС і загалом про роботу української групи, яка займатиметься питаннями, які безпосередньо пов’язані з руйнівним впливом російської агресії на природу.

«Протидія екоциду – це один із пунктів Української формули миру, і ми маємо реалізувати кожен її пункт, усі аспекти миру», - наголосив Володимир Зеленський.

У розмові з Президентом Гватемали, зокрема, йшлося про Формулу миру, співпрацю з Латинською Америкою, допомогу Україні у розмінуванні та у створенні трибуналу щодо російської агресії, що є дуже важливим.

У четвер Володимир Зеленський провів важливу та змістовну зустріч із представниками українського бізнесу. Стимулювання економічної активності в умовах війни, захист бізнесу, посилення взаємодії держави та бізнесу – ключове.

«Зараз перший пріоритет – це оборона, і це очевидно. Але й економіка – теж важливо. Я вдячний усім, хто працює заради України, українців, хто зберігає та створює нові робочі місця, хто сплачує податки і хто вже готується до нашого відновлення, до масштабної програми трансформації України, яку ми обов’язково реалізуємо після нашої перемоги», - наголосив Президент України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також