Зеленський відреагував на підпал будинку ексдепутата Рівненської міськради

1035 0

Ми у соцмережах:

колаж - Рівненські новини

Президент Володимир Зеленський відреагував на підпал будинку ексдепутата Рівненської міськради, а нині керівника неурядової установи “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна. Про це глава держави написав у себе на сторінці в мережі Фейсбук.

- Буду максимально відвертим. Батьківський будинок активіста Віталія Шабуніна, що був цинічно підпалений, – явна ознака того, що наше суспільство так і не може отямитися після численних трагедій і соціальних потрясінь. Не може відмовитися від нецивілізованих форм з’ясування стосунків. Не може перестати грати в демонстративне насильство.

Особисто мене це дуже хвилює та засмучує. Так, я розумію, що подібне трапляється і в інших країнах, але Україна, на мій погляд, повинна вже виходити з епохи конфліктів. Очевидно, що кожен такий випадок кидає тінь на репутацію нашої держави, на наші нові інститути влади й особливо на наші правоохоронні органи. На жаль, це дійсно дуже погана історія. Тому що, незалежно від поглядів, позиції, громадської активності, будь-яка людина в нашій країні має абсолютне право на недоторканність і свою, і свого житла. Це ж аксіома для зрілих і цивілізованих країн”, – зазначив Зеленський.

Глава деружави чекає від правоохоронців швидкого розкриття справи з підпалу будинку Шабуніна.

- …Впевнений, що нам потрібні оперативні та професійні відповіді від тих же правоохоронних органів. І я чекаю, що правоохоронці швидко розберуться та поставлять всі крапки над «і». Хто це зробив? Навіщо це було зроблено? І чому цей «хтось» так нахабно поводиться по відношенню, перш за все, до громадських активістів, які дійсно часто порушують непрості питання суспільного устрою”, – додав Володимир Зеленський.

Президент також висловив співчуття Віталію Шабуніну та всім тим українським співгромадянам, які через свою громадянську позицію потрапляють у такі неприємні ситуації.

- Винних потрібно обов’язково знайти й покарати. Саме так – знайти й покарати. А ми – суспільство – все-таки повинні навчитися толерантного ставлення до тих, хто має свою позицію щодо спірних питань. І хто висловлює її активно та регулярно. «Суспільство діалогу, а не суспільство насильства» – ось кредо, яке повинне стати для нас аксіомою…, – каже Зеленський.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також