Зеленський виступив у парламенті Британії. Йому аплодували стоячи (ВІДЕО)

1226 0

Ми у соцмережах:

Зеленський виступив у парламенті Британії. Йому аплодували стоячи (ВІДЕО)

Президент України Володимир Зеленський виступив перед парламентарями Сполученого Королівства.

Робив це глава держави завдяки відеозв’язку з Києва. Він процитував рядки з із п'єси «Гамлет» Вільяма Шекспіра, а ще прем’єр-міністра часів Другої світової війни Вінстона Черчилля.

- У перший день о 4-й ранку на нас полетіли крилаті ракети. Так, що всі прокинулися – ми, діти, всі ми, живі люди, вся Україна. І відтоді не спить. Ми всі стали до зброї. Ставши великою армією.

Україна, яка рятує людей попри терор окупантів. Яка захищає свободу попри удари однієї з найбільших армій світу. Яка обороняється попри відкрите небо. Все ще відкрите для російських ракет, літаків, гвинтокрилів. «Бути чи не бути?» – ви добре знаєте це шекспірівське питання.


 13 днів тому це питання ще могло прозвучати про Україну. Але зараз – уже ні. Очевидно, що бути. Очевидно, що бути вільними. І де, як не тут, нагадати вам слова, які Велика Британія вже чула. І які знову актуальні.

Ми будемо битися в лісах, на полях, на узбережжях, у містах і селах, на вулицях, ми будемо битися на пагорбах... І я хочу від себе додати: ми будемо битися на териконах, на березі Кальміуса та Дніпра! І ми не здамося! 

Зеленський закликав Велику Британію посилити санкції та допомогу Україні. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також