Зеленський запросив нового прем`єр-міністра Великобританії в Україну

628 0

Ми у соцмережах:

Зеленський запросив нового прем`єр-міністра Великобританії  в Україну

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новим прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком. Про це він повідомив під час вечірнього відеозвернення 25 жовтня, опублікованого на його YouTube-каналі.

- Якраз перед тим, як записувати це звернення, говорив із новим прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком. Вірю, що партнерство між нашими державами й уже традиційне британське лідерство у захисті демократії і свободи й надалі будуть лише посилюватися. Україна і Великобританія досягли кращих відносин станом на цей час, але все одно ще маємо потенціал для того, щоб збільшити нашу співпрацю, щоб дати більше користі нашим суспільствам, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що запросив Сунака в Україну.
Ріші Сунак сьогодні офіційно став прем'єр-міністром Великобританії після аудієнції у короля Чарльза ІІІ. Про це повідомив телеканал Sky News.  Король запропонував Сунаку сформувати новий уряд. Він став третім прем'єром країни за менше ніж два місяці. Після зустрічі з королем Сунак попрямував на Даунінг-стріт, щоб виголосити промову перед нацією.

У своєму виступі Сунак подякував позаминулому прем'єру Борису Джонсону "за його неймовірні досягнення на посаді прем'єр-міністра" і заявив, що його попередниця Ліз Трасс була сповнена ентузіазму щодо змін у країні. Але, за його словами, "було зроблено деякі помилки", які "не були результатом поганих намірів, але це були помилки".

Він висловив готовність виправити ці помилки і пообіцяв, що забезпечить економічну стабільність, але це означає, що "будуть важкі рішення".

Сунак також зазначив, що став прем'єром у період, коли Великобританія переживає глибоку економічну кризу, наслідки COVID-19 затягнулися, а "президент РФ Володимир Путін є загрозою для України". 

 

42-річний Сунак став першим прем'єр-міністром Великобританії азійського походження, а також наймолодшим прем'єром за понад 200 років.

Гордон.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також