Зеленський змінив командувача Сил тероборони ЗСУ

993 0

Ми у соцмережах:

 Ігор Танцюра, фото ОК

Новим керівником сил тероборони став генерал-майор Ігор Танцюра.

Президент України Володимир Зеленський змінив командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України. Про це йдеться у відповідних указах президента, розміщених на сайті глави держави. 

Юрія Галушкіна звільнено з посади командувача Сил тероборони ЗСУ. Водночас на цю посаду призначено генерал-майора Ігоря Танцюру.

УНІАН повідомляє, що Ігор Танцюра до цього був заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ, а раніше начальником штабу та першим заступником командувача ООС. У 2013 році він був начальником 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України. Звання генерал-майора Ігор Танцюра отримав у 2013 році. 2 травня  Зеленський нагородив його орденом Богдана Хмельницького III ступеня - за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. 

Генерал Юрій Галушкін у 2001-2002 роках Галушкін був учасником міжнародної миротворчої операції в Косові. З 2014 року його залучили до Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. У 2019 році Галушкін призначений на посаду головного інспектора Міноборони. А з середини 2020 року він став заступником головного інспектора. 1 січня 2022 року він був призначений на посаду командувача Сил тероробони ЗСУ. Нагороджений орденами Богдана Хмельницького ІІІ та ІІІ ступенів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також