Зеленський звільнив посла в Казахстані, який казав, що треба вбити якомога більше росіян

1216 0

Ми у соцмережах:

Зеленський звільнив посла в Казахстані, який казав, що треба вбити якомога більше росіян

Володимир Зеленський 18 жовтня звільнив Петра Врублевського з посади посла України в Казахстані. Раніше дипломат втрапив у скандал через висловлювання про росіян.

Указ про звільнення Врублевського президент вже підписав. Раніше на відставці дипломата наполягав Казахстан, повідомляє 24 tv.ua.

Висловлювання, які стали причиною для звільнення, Врублевський сказав ще в серпні в інтерв'ю одному з казахських блогерів. У ньому посол емоційно розповідав про війну в Україні.

Коментуючи жорстку й підлу війну, яку Росія розпочала проти нашої держави, дипломат сказав: "Намагаємося вбити їх більше. Що більше ми вб'ємо росіян зараз, то менше доведеться вбивати нашим дітям".

Цей уривок одразу розійшовся по російських ЗМІ, які, до речі, неодноразово закликали до геноциду українців. Проросійські організації Казахстану почали вимагати визнати посла персоною нон грата.

Після цього міністерство закордонних справ Казахстану викликало Врублевського та висловило йому протест. Водночас посол перепросив за свої слова. Він сказав, що перебував у підвищеному емоційному стані, адже втратив дім через російську армію.

Раніше з посади посла України в Німеччині звільнили Андрія Мельника. З початку повномасштабної війни дипломат різко критикував німецький уряд за те, що той недостатньо допомагає Україні у протистоянні агресії.

18 жовтня президент України  зробив й інші призначення. Зокрема, послом України у Словаччині тепер буде Мирослав Кастрана, а представником нашої держави у Марокко – Сергій Саєнко.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також