Зеленського просять врятувати поліську «Кукушку»

1500 0

Ми у соцмережах:

Зеленського просять врятувати поліську «Кукушку»

Рівнянин зареєстрував електронну петицію щодо збереження найдовшої вузькоколійки в Європі «Антонівка-Зарічне».

Петицію зареєстрував журналіст Микола Кульчинський, у ній йдеться про те, що «Укрзалізниця» здійснює свідомі кроки для прямого знищення вузькоколійки.

«Згідно з офіційними заявами «Укрзалізниці», збитки «Поліської вузькоколійки» склали за минулий рік 16 мільйонів гривень. Її утримання для цього багатющого відомства із непомірними заробітними платами ТОП-керівників, як вони заявляють, є нерентабельним. Однак пасажирські перевезення на залізниці всюди у світі є нерентабельними, а вузькоколійка «Антонівка – Зарічне» є унікальним інфраструктурним об’єктом, значення якого для Полісся та України в цілому переоцінити просто неможливо», - пише автор.

У керівництва держави вимагають ухвалити низку невідкладних рішень, щоб «Укрзалізниця» відновила повноцінну роботу вузькоколійної залізниці «Антонівка – Зарічне» та підтримувала її у належному стані.

Довідково: «Антонівка-Зарічне» пролягає через території озерного краю Полісся в північних районах Рівненської області. Залізницю в народі називають «Кукушка», «Поїздо́к», «Поліська вузькоколійка», «Трансполіська магістраль».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також