Земля і гроші: на депутатів Рівного чекає «рекордна» сесія

1278 0

Ми у соцмережах:

Фото radiotrek.rv.ua

У четвер 26 жовтня депутатам міськради доведеться відсидіти за пультами для голосування не одну годину, якщо збираються розглянути усе що запланували. Або ж знову взяти перерву і перенести хоча б частину на інший день. Питань на порядку денному — понад півтисячі! Це найбільша кількість за усю каденцію. Певну плутанину викликало й те, що останнє питання порядку денного має номер 799. Чому так вийшло?

Віктор Шакирзян, в. о. міського голови Рівного:

— Поясню, звідки така кількість питань. На перше пленарне засідання було внесено 391 питання (266 з розпорядження, ще 123 на погоджувальній, плюс два питання було внесено з голосу). На друге пленарне було заплановано 459 питань, причому 253 залишилися з першого, а 206 мали нових. Це буде уже четверте пленарне засідання, і всього питань — 527. А не 799, як хтось міг подумати, читаючи проєкт порядку денного. Просто порядковість питань не може змінюватися, бо ми не закрили сесію, а продовжуємо і маємо просто ще одне пленарне засідання.

Виділити з них якісь більш чи менш важливі не можу, вони всі болючі, бо за ними стоять люди, наші комунальні підприємства. Тільки хочемо спробувати розділити їх на блоки. Хочу на погоджувальній нараді це оголосити депутатам і думаю, що вони мене підтримають. Нам обов’язково треба всі ці питання розглянути, тому що люди чекають рішення.

Що ж саме розглядатимуть депутати наступного четверга? Більшість питань, як завжди, земельні: хтось просить ділянку, а з кимось можуть розірвати договір оренди або продовжити його на новий строк — як-от з ТзОВ «Ринок» на вулиці Сагайдачного або з ПрАТ «Речовий ринок» на Замковій. Наприклад, земельну ділянку на Київській просить в постійне користування Головне управління Нацполіції області, а для 8 гектарів біля монументу Вічної Слави ще мають затвердити детальний план території. Так само різні наділи хочуть отримати в користування декілька ОСББ, в тому числі з будинків в центрі міста — на вулицях Соборній, Мазепи, Шевченка, Замковій, Кавказькій. Також на сесії обговорять створення нового пожежно-рятувального підрозділу, антикорупційну програму, продаж з аукціону різних нежитлових приміщень, збільшення статутного капіталу КП «Міськсвітло», участь Рівного у «револьверному фонді» та чимало іншого.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також