Землю біля пляжу відсудили. Але це ще не фінал

780 0

Ми у соцмережах:

Представник підприємниці Любові Скринник Ярослав Тарновецький під час одного з судових засідань. Фото 4Влада

Уже кілька років триває епопея із земельною ділянкою у парковій зоні на правому березі Басівкутського водосховища. Підприємниця Любов Скринник ще 2005-го взяла в оренду 9,43 сотки біля пляжу, щоб звести на них кафе, а згодом їй дали дозвіл і на готель. Однак до будівництва не дійшло, місцева влада таки схаменулася і почала судитися за землю — підстави розірвати договір є, бо підприємниця якийсь час боргувала за оренду солідну суму. Нещодавно міськрада вкотре виграла черговий суд. Однак святкувати перемогу поки зарано, бо підприємниця ще має час на апеляцію. Хоча й підозрюють, що вона — просто підставна особа для справжнього забудовника.

Роман Денисюк, депутат міської ради Рівного:

— Це вже черговий судовий процес. Позов подали на початку вересня від Рівненської міської ради. Засідання відбулося 24 жовтня, але відповідача не було — ані Любов Скринник, ані її представник не з’явилися. Тому суд задовольнив нашу позовну заяву. Ми прикріпили рішення попередніх судів, де визнано і чітко зафіксовано, що була систематична несплата оренди Любов’ю Скринник — а це є основною підставою для розірвання договору на землю. Я думаю, що вони усвідомлюють, що це для них програшна справа, і тому не з’явилися. Щоправда, від них ще можна очікувати апеляцію, це максимум місяць. Якщо її не буде — тоді все.

Як тільки ми всі суди виграємо, почнемо проговорювати, що там буде далі. Станом на сьогодні ця земельна ділянка зареєстрована за комунальним закладом «Спорт для всіх». Суди попередні не скасували це рішення. Тобто земельна ділянка вже за ним числиться. Ми завершуємо стадію розірвання договору і можемо подякувати за сплачену оренду за стільки років. Ця історія тягнеться уже давно. Ми розуміємо, що в даної підприємниці могли неофіційно перекупити права на те, щоб там можна було будувати.

А там можна зробити справді гарний майданчик: воркаут, невеличку бігову доріжку, спортивне обладнання, в тому числі для реабілітації, оскільки через війну все більшає людей з травмами, з пораненнями. Тому її треба підготувати для різних категорій населення.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також