Земснаряд у Рівному, але очищення Усті доведеться відкласти

3240 0

Ми у соцмережах:

Земснаряд у Рівному, але очищення Усті доведеться відкласти

Під час засідання міськвиконкому, яке відбулося цього вівторка, стало відомо, що очищення річки Устя, яке мало б розпочатися у серпні, доведеться відкласти. Через карантин.

Йдеться про проект очищення Усті, який розробив Національний університет водного господарства та природокористування.

— Зараз наступив етап громадських слухань, які ми не можемо провести через карантин, — пояснив міський голова Рівного Володимир Хомко. — Земснаряд уже в Рівному, в серпні мали би почати роботи з розчищення річки, але процес затягується не з нашої вини.

Міськвиконком створив Раду з озеленення

У Рівному створено Раду з озеленення. Це буде дорадчий орган, який консультуватиме місто щодо питань озеленення. До нього увійдуть працівники комунальних служб, представники громадськості та міськвиконкому. За словами Сергія Паладійчука, який також увійшов у цю раду, вирішили приділити увагу Пагорбу Слави — хочуть створити тут сучасний дендропарк.

Бюджет міста: затягнути пояси

Начальник управління економіки міста Віктор Шульга, доповідаючи на засіданні міськвиконкому, повідомив, що бюджет Рівного виконаний за перший квартал на 100 відстоків:

— До бюджету міста за перший квартал надійшов 561 мільйон гривень доходів. З них до загального фонду — 534 млн., до спеціального — 26 млн. За власними доходами ми виконали план на 100,3%. Понад 4 млн. склали дотації до загального фонду і 132 млн. субвенцій.

Міський голова Рівного Володимир Хомко при цьому уточнив, що у другому кварталі уже буде відчутний дефіцит коштів — уже недоотримали 52 мільйони, тож від фінансування деяких обєктів з бюджету розвитку, який складає понад 400 мільйонів, доведеться відмовлятись.

200 тисяч — на обсервацію

З резервного фонду виділять 200 тисяч гривень на компенсацію закладам, що були задіяні в заходах з обсервації. Це хостели, де на обсервацію були відправлені за цей час два десятки людей, та табір «Електронік», розрахований на 350 місць, до якого так нікого й не поселили.

— За три доби «Електронік» розконсервували, довели до ладу, щоб прийняти 350 осіб. Планувалося, що туди приїдуть великі групи заробітчан з Волині, які повернулися на батьківщину на початку карантину. Була проведена колосальна робота. У Рівному було передбачено 50 місць у хостелі. Добре, що обійшлися цим. Але головний санітарний лікар Віктор Ляшко вчора наголосив, що питання обсервації ще рано закривати, — пояснив міський голова Рівного Володимир Хомко.

Нині на обсервації ні в хостелі, ні в «Електроніку» нікого немає. Бо люди, повернувшись з-за кордону, обрали самоізоляцію. Зауважимо, передбачалось, що місце для обсервації усім, хто повернувся з-за кордону, надавали безкоштовно — цю послугу мав оплачувати бюджет. А за харчування мали платити самі ізольовані.

Аргументуючи необхідність розрахуватись із цими закладами, говорили про витрати на ремонт, про те, що довелося терміново викликати на роботу працівників і медиків зокрема. Бо місто мало бути готовим до приймання людей на обсервацію. Кажуть, якби на обсервацію погодилося б не 20 людей, а навіть втричі більше, як і очікувалось, то не вклалися б і в мільйон, щоб оплатити з бюджету їхнє проживання. А так обійшлися 200 тисячами гривень.

Відкриють ще дві амбулаторії

Начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів повідомив, що 85% рівнян вже підписали декларації із сімейними лікарями в центрах первинної медико-санітарної допомоги. Таких закладів у Рівному є три.

— Проте приблизно 40 тисяч рівнян поки утрималися від підписання декларації, — розповів п.Іськів. Частина з них пішли до приватних терапевтів.

Міський голова Рівного Володимир Хомко зазначив:

— Ми підшуковуємо приміщення, щоб взяти в оренду і створити на Щасливому та в мікрорайоні Північний заклади з надання первинної медичної допомоги, щоб зробити ці послуги ближчими до людей.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також