Жартівливий Укравтодор: на дороги, які торік почали ремонтувати на Рівненщині, грошей не дадуть

2377 0

Ми у соцмережах:

Жартівливий Укравтодор: на дороги, які торік почали ремонтувати на Рівненщині, грошей не дадуть

Порівняно з минулим роком, Рівненська область отримає вдвічі менше коштів на ремонти доріг міжнародного та національного значення, якими опікуються Служба автомобільних доріг.

Торік на ремонти автошляхів було виділено майже мільярд: 500 млн грн з державного бюджету, більше 300 млн грн за рахунок митного експерименту, а ще кошти виділяли з місцевих бюджетів.

Цього ж року коштів з митного експерименту уже не буде, а з державного бюджету на середні поточні ремонти на Рівненщині виділять лише 370 млн грн, хоча Служба автомобільних доріг просила близько мільярда.

Так, за словами заступника начальника Служби автомобільних доріг у Рівненській області Миколи Козачка, Укравтодор не виділив кошти навіть на ті дороги, які почали ремонтувати підрядники, вигравши тендер, торік і мали завершити ремонт у 2019-му.

Без фінансування залишилися ділянки дороги Городище-Рівне-Старокостянтинів. Зокрема, торік поклали нижній шар асфальту і мали продовжувати роботи цього року на ділянці біля Олександрії Рівненського району та Данчимоста Костопільського району.

За словами п.Козачка, кошти на ці ділянки проситимуть з обласного бюджету. Загалом, сподіваються, обласна влада виділить 70 млн грн, частина з яких піде на закінчення ділянок, які почали торік за кошти митного експерименту, частина – на встановлення вантажно-зважувальних комплексів.

З 370 млн грн, які область отримає з держбюджету, 70 млн грн піде на заміну шарів асфальту (поточній середній ремонт) від зоопарку до Житинськього кільця (дорога Городище-Рівне-Старокостянтинів), 20 млн грн – на ремонт двох ділянок у Дубні, де висока концентрація ДТП (траса Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече), 400 тис. грн – на  встановлення світлофора у Дубні (біля школи в районі цукрового заводу), 15 млн грн – не ремонт мосту у Ремчицях Сарненського району, 50 млн грн – на капітальний ремонт дороги на Луцьк (від Азотівського кільця у Рівному до Карпилівки), яку робить білоруська компанія. Решта коштів піде на втілення у життя проекту північної об’їзної Рівного.

На експлуатаційне утримання, втім, коштів виділять на 90 млн більше ніж торік, - 196 млн грн. 129 млн грн з них забере «Рівнеолблавтодор» за ямкові ремонти, чищення доріг від снігу, посипання сіллю та догляд за дорогами. 20 млн грн витратять на освітлення, а також буде проведено тендер на закупорювання швів та тріщин струменевим методом.

Ще близько 50 млн з держбюджету, як ми писали, буде виділено на «порятунок» Київ-Чоп.

Як зазначив Микола Козачок, торік на Рівненщині було здано в експлуатацію 82 кілометри відремонтованих доріг.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також