При проведенні епідрозслідування спеціалістами ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» було з’ясовано, що хвора вживала м’яснe консервe зі свинини та яловичини домашнього приготування. У хворої на другий день після вживання консерви були скарги на часткове порушення мови, утруднене ковтання. порушення зору. Жінка звернулась за медичною допомогою та була відразу госпіталізована. Необхідна медична допомога надається в повному обсязі.
ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» рекомендує не займатись домашнім консервуванням. Але якщо все ж таки вирішили займатись консервуванням самостійно, дотримуйтесь таких правил:
ретельно мийте руки перед і під час процедури консервування;
використовуйте чисті та стерилізовані банки без пошкоджень;
кожного разу перед використанням мийте банки у гарячій воді з мийним засобом, ретельно протирайте їх;
використовуйте чисті та стерилізовані кришки без пошкоджень;
обирайте свіжі, непошкоджені продукти без ознак гниття, ретельно промийте їх у безпечній воді.





