Стрімкі пологи: жінка з Полісся народила вночі в автомобілі 11-ту дитину

947 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Сьогодні 13 січня о 3:34 на лінію 103 надійшов виклик від 40-річної жительки одного з сіл Вараського району. Вона повідомила, що у неї стрімкі пологи. Народжує дитину в автомобілі по дорозі до лікарні, яка розташована в смт.Зарічне.

Фельдшерська бригада Зарічненської підстанції у складі фельдшера Віталія Влада, Олени Гаврилович та водія Сергія Курадовця негайно вирушила до пацієнтки. Через 9 хвилин медики прибули до автомобіля на трасі, у якому були породілля, її чоловік та новонароджена дівчинка.

Бригада «екстренки» одразу ж оглянула пацієнтку, перерізала пуповину. Породілля почувалася добре. Показники гемодинаміки були в межах норми. Пацієнтка скарг не висловлювала.

Медики провели первинний догляд та оцінку стану немовляти. Новонароджена дівчинка була у задовільному стані.

Пацієнтка повідомила, що відчувши «ниючу біль в животі» одразу з чоловіком вирушили до медичного закладу, де вона перебувала на обліку. Однак, пологи виявилися стрімкими. За словами жінки, відповідно до визначеного медиками терміну, народжувати вона повинна була саме 13 січня. Так і сталося. Вдома на немовля чекають 9 братів та 1 сестричка.

Після надання медичної допомоги породіллі та новонародженій відповідно до протоколів, бригада «екстренки» госпіталізувала жінку до пологового відділення Зарічненської багатопрофільної лікарні.

Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги бажає пацієнтці та її доньці міцного здоровʼя та мирного неба, а бригаді «екстренки»  дякує за злагодженість та професіоналізм.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також