На Рівненщині судили жінку за те, що била чоловіка

2481 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Хоча у суд вона не прийшла, але тепер має сплатити штраф.

У Рівненській області суд визнав винною жінку у вчиненні домашнього насильства над чоловіком. Про це повідомляє місцеве видання "Район.Корець" .
 
Інцидент, який змусив чоловіка шукати допомогу на стороні, стався 18 березня. Зазначається, що дружина чинила психологічний тиск на чоловіка, ображала його, матюкалася та намагалася вигнати з дому.
 
На судове засідання жінка не з'явилася. Її заочно визнали винною та застосували до неї адміністративне стягнення - штраф у розмірі 170 гривень. Також вона сплатить на користь держави судовий збір у розмірі 536 гривень.
 
Соціальний портал повідомляє, що у 2022 році на Національну гарячу лінію надійшло 38 472 дзвінки щодо домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації. Понад 90% із них стосувалися випадків домашнього насильства.

Найпоширеніші - психологічне. Його кількість в Україні сягає близько 53%. Для порівняння, фізичне насильство має 28% запитів, ще 17% - економічне. Найменша кількість звернень реєструється проти сексуального насильства - 2%.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також