Жіноча БК «Рівне» прийматиме прямого конкурента за місце у плей-оф

495 0

Ми у соцмережах:

Жіноча БК «Рівне» прийматиме прямого конкурента за місце у плей-оф

В ці вихідні рівнянки прийматимуть в себе на майданчику БК “Франківськ-Прикарпаття”. За прогнозами, саме ця команда буде одним з головних конкурентів в боротьбі за потрапляння в плей-оф чемпіонату Суперліги. Тож, як кажуть у футболі – “це будуть ігри за шість очок”.

БК “Франківськ-Прикарпаття” в цьому сезоні відіграли чотири гри. В дебютних іграх їм вдалося двічі на виїзді обіграти стиличне “Динамо-НПУ” 76:69 та 64:59. В домашніх матчах з ще однією київською командою БК “Будівельник” франківчанки зазнали поразок 75:101 та 66:86.

Головний тренер франківчанок Юрій Процюк за підсумками цих чотирьох ігор задіяв на майданчику 12 баскетболісток. Щоправда лише четверо з них – це Крістіна Філевич, Оксана Молова, Вероніка Космач та Олена Тетерук відіграли в середньому 35 хвилин і більше, Анна Гвічіані проводила на майданчику 27 хвилин, Марія Ковтун – 12. Решта ж шість гравчинь отримували зовсім незначну частину ігрового часу.

Найрезультативнішою в складі франківчанок є Крістіна Філевич, яка набирала в середньому 17 очок за гру, у Оксани Молової цей показник становить 16,3, у Олени Тетерук – 15,8, Вероніка Космач – 10,8.


Оксана Молова є лідеркою команди у боротьбі під щитами – 7,8 підборів в середньому за матч. У Філевич та Тетерук цей показник дорівнює 6,5. Вероніка Космач має найкращий показник в команді за результативними передачами – 5.

Щодо рівненської команди, то, нагадаємо, що в стартових іграх сезону на своєму майданчику двічі була переможена “Динамо-НПУ” 71:54 та 74:60. Так само, як і франківчанки, БК “Рівне” зіграло з “Будівельником”, але у Києві. І, якщо у першій грі столичні баскетболістки зуміли відірватися в рахунку в другій чверті і більш-менш “спокійно” перемогти 71:56, то в другій грі, лише в заключній десятихвилинці “будівельниці” вийшли вперед в рахунку та завершили гру на свою користь 78:67. В крайніх матчах, БК “Рівне” приймав головного фаворита, діючого чемпіона, володаря Кубку України та учасника Єврокубків БК “Прометей”. В підсумку, логічні поразки та отриманий досвід в іграх з іменитим суперником 50:91 та 65:98.

Проводячи паралелі індивідуальних показників гравчинь БК “Рівне” та БК “Франківськ-ПНУ”, то Валерій Жартун у шести іграх задіяв тринадцять гравчинь. Найбільше часу на майданчику в середньому проводила Тетяна Гаврильчик – 29хв 14с. Відразу шість баскетболісток в середньому мають більше 20 хвилин ігрового часу, ще троє – більше 10 хв.

Найрезультативнішою в команді є Вікторія Шматова – 15,7 очок за гру, у Тетяни Гаврильчик – 13,7. Вони ж є лідерами в показниках результативних передач, у Вікторії – 2,7 у Тетяни – 2,3. В боротьбі під щитами рівних немає Тетяні Гаврильчик – в середньому 8 підбирань за гру.

Юрій Процюк має більш досвідчених і яскраво виражених лідерок в команді. Натомість у Валерія Жартуна більше можливостей для варіювання складом. І, якими б не були цифри у статистиці обох команд, однозначно, що ігри БК “Рівне” – БК “Франківськ-Прикарпаття” будуть цікавими, напруженими, безкомпромісними. І важливою запорукою перемоги обов’язково буде фактор домашнього майданчику та шалена підтримка уболівальників. Тому, запрошуємо усіх прийти та допомогти здобути ці дуже важливі перемоги для нашої команди!

Перша гра - сьогодні,  23 жовтня, спорткомплекс ДЮСШ-4, початок - о 17:00.

Друга гра -  24 жовтня, спорткомплекс ДЮСШ-4, початок -  13:30.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також