Жителі Херсонщини отримали гуманітарну допомогу від рівненських волонтерів

848 0

Ми у соцмережах:

Жителі Херсонщини отримали гуманітарну допомогу від рівненських волонтерів

Вантажівки з гуманітарною допомогою від волонтерів прибули цими вихідними у пункти збору у Бериславському районі та Білоозерській громаді, а також, безпосередньо, у місті Херсон.

Упродовж двох днів команда волонтерів, за підтримки тисяч рівнян, зібрала для людей, що постраждали внаслідок варварського підриву окупантами дамби Каховської ГЕС кілька тон продуктів харчування, засобів гігієни, ліків, питної води, корму для тварин та одягу.

Почесний президент громадської організації “Рівне Разом” Віктор Шакирзян зазначає, що сьогодні, як ніколи, рівняни продемонстрували солідарність з жителями Херсонщини і тим самим, підтвердили єдність і згуртованість українського народу перед лицем ворога.

Гуманітарну допомогу, яку рівняни зібрали, аби допомогти українцям, що постраждали від підриву Каховської ГЕС, уже доставлено на Херсонщину. Щира подяка усім, хто долучився до збору допомоги Люди отримали найнеобхідніше для життя. Продукти харчування, засоби гігієни, різноманітні медичні засоби, та інші необхідні речі. Дякуючи волонтерам громадської організації “Рівне Разом”, оперативно доставили у постраждалі від затоплення райони Херсонщини. Дякую всім, хто долучився до збору допомоги, всім, хто допоміг коштами, передав човни, продукти. Але найбільша моя вдячність і моє захоплення належить тисячам простих рівнян, які за покликом свого серця, підтримали цю благодійну ініціативу і принесли силу-силенну всього, чого так не вистачає сьогодні евакуйованим, з зони затоплення, людям”, - зазначив Віктор Шакирзян.

Катерина Марчук, що, безпосередньо, супроводжувала гуманітарний конвой до Херсонщини розповідає: «Нам вдалося відвідати кілька локацій Херсону. На першій ми зустріли бабусю, яка евакуйовує людей на своєму човні, на цей раз привезла родину. З жахом стали свідками того, як окупанти обстрілювали місця евакуації людей. Незабаром після нашого від’їзду, туди прилетіли ворожі снаряди. Обстріл ворожої артилерії був і на іншій локації, яку ми відвідали. Тут, на щастя, обійшлося без жертв, але неподалік поранення отримали двоє волонтерів, що також приїхали на Херсонщину допомагати людям. Надзвичайно багато різних думок та емоцій. Повернувшись до Рівного, розумієш цінність людського життя, а ще розумієш, наскільки важливо, незважаючи на всі небезпеки, допомагати тим, хто потрапив у біду».

У Рівному впродовж двох днів працювали кілька пунктів збору гуманітарної допомоги чи не найбільший розгорнув діяльність на території ТРЦ «Happy Mall», що розташований на мікрорайоні “На Щасливому”.

«Ми швидко зреагували на суспільний виклик. Ми побачили заклики в мережі Інтернет щодо збору речей і вирішили долучитися. Спочатку думали про один об‘єм, але рівняни настільки фантастичні люди, що вдалося зібрати вантажу на декілька фур та бусів. Я принагідно хотів би подякувати усім мешканцям громади. Відразу пригадались перші дні війни: дехто був розгублений і не знав, що робити, а багато людей просто розгортали волонтерські центри і починали збирати допомогу для наших військових. Завдяки цьому ми вистояли тоді і, сподіваюсь, наша допомога буде дуже корисною і в цій ситуації», - розповів директор ТРЦ «Happy Mall» Тарас Максименко.

Зокрема, до збору активно долучились місцеві громадські організації, волонтерські центри, підприємства.

«Ми розуміємо, що ту роботу, яку волонтери розгорнули на території ТРЦ важливо розширювати, аби зібрати якомога більше необхідного. Така ініціатива перетворилася на потужну хвилю допомоги від рівнян», - розповіла голова ГО «Рівне Разом» Світлана Марчук.

По прибутті до Рівного волонтери оголосили про черговий збір необхідної гуманітарної допомоги для мешканців постраждалих районів. В одному з банків уже відкрито рахунок для збору допомоги, аби придбати у Снігурівську, Горохівську та Софіївську громади генератори, мотопомпи, фільтровані установки для води та інше необхідне в умовах такої надзвичайної ситуації обладнання.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також