Жителі трьох секцій новобудови в Рівному — під загрозою відключення електроенергії

2305 0

Ми у соцмережах:

Жителі трьох секцій новобудови в Рівному — під загрозою відключення електроенергії

«Золота підкова» та «Авеню-86» — це новобудова Рівного, яка складається з шести секцій. Свого часу ті, хто придбав там квартири, дуже довго чекали на заселення. Попередній інвестор взяв гроші й залишив об’єкт. Натомість прийшли інші, й врешті перші секції було здано в експлуатацію. Та тепер жителі новобудови зіткнулися з іншою проблемою — відсутністю електропостачання. Новий забудовник пояснює: секції було підключено до електроенергії на тимчасових умовах.

Забудовник компанії ТЗОВ «Санвест» Віталій Мороз пояснює:

— Свого часу ми викупили першу та другу секції новобудови «Золота підкова». Готуємо зараз вже об’єкт до здачі. 47 квартир віддали попереднім власникам, як і було домовлено. 3,4 та 5 секції, які добудував інший забудовник, були ще здані до того.

Справа в тому, що коли ми викуповували недобудову, то разом з нею викупили і трансформаторну підстанцію. Я попереджав жителів трьох вже зданих секцій про те, що їхнє підключення до електроенергії — тимчасове. Адже ТП має насамперед забезпечувати електроенергією секції, які добудовує «Санвест». Люди були попереджені про відключення. Адже ми зараз мусимо реконструювати ТП, щоб підключити наші секції. Після реконструкції технічної можливості постачати електроенергію в три інші не буде.

Мешканка будинку Інна, яка донедавна виконувала обов’язки голови ОСББ, пояснила:

— Я сама стала заручником ситуації. Тепер з малолітньою дитиною змушена шукати інше житло. Бо ТП закрита на реконструкцію «на невизначений термін».

Мешканець будинку Олег переконує:

— Забудовник Віталій Мороз вирішив забрати у людей місце для дитячого майданчика та стоянки і збудувати посеред двору ще один будинок. Мешканці звернулися до місцевої влади, щоб перевірити, чи законно це. У відповідь — шантажем забудовник вимкнув світло всьому будинку на необмежений термін, поки мешканці не перестануть йому протидіяти. Також будинок залишився без води, бо не працюють водяні помпи.

Прессекретар «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова коментує:

— ПрАТ «Рівнеобленерго» не належить ТП-370, тож оператор системи розподілу не має впливу на роботи, які проводить власник цієї трансформаторної підстанції та не має інформації щодо цих робіт. Також «Рівнеобленерго» не має договірних відносин ані з обслуговуючим кооперативом чи ОСББ за адресою: Соборна, 283, ані з жодним з побутових споживачів за цією адресою. Тому з питань електропостачання споживачів, заживлених від ТП-370, необхідно звертатися до її власника.

На нараді у міського голови Рівного з Віталієм Морозом було вирішено тимчасово відновити електропостачання у вищезгаданих секціях «Золотої підкови» до вирішення питання щодо постійного підключення споживачів до мережі.

Олена Іванюк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також