Жителі Великої Омеляни та Грушвиці кричали депутатам облради "Ганьба"

2463 0

Ми у соцмережах:

Жителі Великої Омеляни та Грушвиці кричали депутатам облради

Близько 20 представників Великоомелянської та Грушвицької сільрад на сесії Рівненської облради розгорнули плакати з вимогами до депутатів "ухвалити рішення на користь громади".

Обидві сільради хочуть об'єднатися. Для цього облрада має внести зміни до перспективного плану формування територій громад області, адже наразі ці ради включені до Дядьковицької ОТГ.

На засіданні у п'ятницю зміни до перспективного плану не затвердили. Перший заступник голови Рівненської облради Сергій Свисталюк просив депутатів повернутися до розгляду питання, проте голосів у залі не вистачило.
 
Перед депутатами також виступила голова Дядьковицької ОТГ, яка закликала сільради говорити правду. Мовляв, у Великоомелянської та Грушвицької сільрад немає спільної межі. Люди з плакатами почали кричати, що межа є, і вигукувати "Ганьба".
 
Секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук з трибуни також виступив, зазначивши, що сільради ставлять акцент на добровільності, проте варто зважати на економічну доцільність і послуговуватися "холодним розумом та перспективами на кілька років". Пан Паладійчук додав, що ухвалювати рішення про створення Великоомелянської ОТГ поспішно не треба.
Сергій Паладійчук
Під час ще одного повторного голосування голосів теж не вистачило. Не голосували представники "Батьківщини", а також частина "Конкретних справ" та "Свободи". Селяни кричали: "Ганьба" і "Зустрінемося у суді".
Міський депутат Рівного Роман Стасюк, який живе у Грушвиці, опісля вийшов до трибуни, попросив депутатів облради взяти перерву, обговорити ще раз питання та "не заважати розвитку громад".
Микола Кучерук
Втім, голова фракції"Батьківщина" Микола Кучерук наголосив, що голосувати фракція за внесення змін до перспективного плану сьогодні не буде.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також