Жителі Великої Омеляни тікали від лікарів городами – так бояться вакцинації

3161 0

Ми у соцмережах:

Жителі Великої Омеляни тікали від лікарів городами – так бояться вакцинації

Головний санітарний лікар області Роман Сафонов здивований реакцією жителів Великої Омеляни на пропозицію вакцинуватися від поліомієліту.

 За його словами, саме у Великій Омеляні діагностовано випадки поліомієліту у дітей. Проте за час, відколи цю хворобу виявили у перших маленьких пацієнтів, щепилося тільки половина дітей. Тож він попросив в області допомоги - виділити людські ресурси, лікарів, які могли би прийти прямісінько додому до жителів села, щоб агітувати за вакцинацію. І йому допомогли.

«Що ми мали? - закриті перед носом ворота, втечу городами, відпускання на подвір’я собак, словом, даруйте що ображаю патріотичні почуття – цивілізацію в усій красі, - описав ситуацію Роман Сафонов. - Те що робота медиків населенням не цінується - давно не дивує, але не потрібно говорити про відсутність діалогу чи роз’яснювальної роботи, коли керівництво тергромади організовує зустріч в оптимальний для жителів села час, яка ігнорується. В лікувальний заклад не приходимо, на зустріч в сільраду - також, додому не пускаємо, бо зламати власну картину світу – ось що реально страшно. Навіть в інтернеті ліньки знайти інформацію про одну з самих безпечних вакцин, що використовуються від страшної хвороби, краще постити котиків в мережі ніж перейматись ризиками для власної дитини».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також