Жителів Рівненщини 60+ закликають вакцинуватися від коронавірусу

652 0

Ми у соцмережах:

Жителів Рівненщини 60+ закликають вакцинуватися від коронавірусу

Ризик смертності від COVID-19 в Україні серед невакцинованого населення в 10 разів більший, ніж у повністю вакцинованого. Найвищі показники смертності спостерігаються у віковій групі 60+.

Так розпочав сьогоднішню зустріч міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

У селекторній нараді щодо вакцинації та захисту осіб, старше 60 років, взяли участь перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та представники окремих територіальних громад області.

Вакцинацію від COVID-19 першою дозою, за даними Ляшка, отримали всього 38,9% людей віком понад 60 років. Майже 80% від всіх летальних випадків - це люди цієї категорії.

- На Рівненщині у 12 територіальних громадах рівень охоплення вакцинації категорії людей 60+ є вкрай низьким - менше 20%. У Вараській громаді найнижчий показник - 2,49%. У решти - 15,17,19%, - зазначив Сергій Подолін.

Перший заступник голови ОДА розповів і про те, що для деяких жителів області проблемою є те, що до пунктів щеплення необхідно доїжджати транспортом. Саме для них будуть створені спеціальні мобільні бригади, які вакцинуватимуть у їх населених пунктах.

- Ми маємо провести інформаційну кампанію серед населення відповідної категорії. Люди повинні знати, де, коли, навіщо і чим щеплюють. Вакцин в Рівненській області вистачає. Вже відомо, що 1,4 тисячі доз CoronaVac розвозять по регіонах, - зауважив Сергій Подолін.

За повідомленням пресслужби Рівненської ОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також