Жителька Рівненщини стала жертвою шахрая: хотіла вивезти родичів у безпеку

936 0

Ми у соцмережах:

Жителька Рівненщини стала жертвою шахрая: хотіла вивезти родичів у безпеку

У серпні 33-річна жителька селища Клевань звернулася до поліції із заявою, що стала жертвою шахрая.

  У соціальній мережі жінка розмістила оголошення із проханням перевезти рідних із міста Енергодар Запорізької області до Рівного.

На її оголошення відповів чоловік, який видавав себе за особу, яка нібито займається волонтерством — вивезенням осіб із зони бойових дій. Він повідомив потерпілій завідомо неправдиву інформацію, що може здійснити евакуацію її родичів. У подальшому, незаконно отримав 13 700 гривень, які остання перерахувала на заздалегідь визначену «перевізником» картку.

Крім того, він пізніше повідомив про необхідність здійснити додатковий грошовий переказ.

У результаті розшукових заходів і слідчих дій поліцейські встановили, що до злочину може бути причетний 25-річний житель Житомирщини.

Слідчі Рівненського районного управління поліції закінчили досудове розслідування і за погодженням із прокуратурою скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом на розгляд міського суду.

Інкримінована йому частина 3 статті 190 (шахрайство, вчинене з використанням електронно-обчислювальної техніки) КК України передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Обвинувачений співпрацював зі слідством, утім завдані збитки потерпілій не відшкодував.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також