Жителька Рівненщини успішно народила трійню на Волині

3991 0

Ми у соцмережах:

Жителька Рівненщини успішно народила трійню на Волині

27 грудня у Волинському обласному перинатальному центрі, на місяць раніше від прогнозованого терміну, жителька Рівненщини Ірина Бойко народила трійню. Всі діти, двоє хлопчиків та одна дівчинка, - здорові. Сьогодні 4 січня, їх виписали додому.

 Про це пише «Вісник і К».

А братиків та сестричку вдома чекає їхня трирічна сестричка. Ось враз сім’я Бойків стала багатодітною.

«Спочатку сказали, що у нас буде двійня, а потім лікар знайшов третього малюка і повідомив, що буде трійня,  - розповіла Ірина виданню «Волинські новини». - Так трапилося, оскільки було дві яйцеклітини, і одна з них розділилася на дві. Звичайно, в перші хвилини я була трішки в шоці. Зателефонувала до чоловіка, сказала, що в нас буде трійня. Він запитав: це всі наші? (сміється, – ред.). Нам вистачило лише день-два, щоб звикнути до цієї новини. І ми вже щасливі чекали наших діток. Нам сказали, що попередня дата пологів – 27 січня, коли моєму чоловікові виповнюється 35 років. Це був би йому подарунок на всі дні народження наперед (сміється, – ред.). Але дітки сам собі обрали дату. Ми дуже щасливі».

Як розповіла генеральна директорка медичного закладу Ірина Горавська, з дня відкриття перинатального центру народилася вже п’ята трійня.

«Трійні не народжуються самостійно. Як правило, це плановий кесарів розтин до терміну завершення пологів. Трійнята дозрівають раніше, є певний протокол по їхньому розродженню. Але ці дітки обрали і день, і час самостійно – в мами розпочалися пологи і потрібно було оперувати. Дітки народилися здорові, з гарною вагою. Найменша дитинка – 2 кілограми 100 грамів, найбільша – 2 кілограми 550 грамів, – зазначила Ірина Горавська. – Дітки перебувають в палаті сумісно з батьками. Жодного дня вони не були в реанімації. Одразу після пологів вони поїхали до тата».

Попри те, що замість одного імені потрібно обирати три, для сім’ї Бойків це не було складним завданням. Першого синочка назвали Даниїлом, другого звуть Давид, а донечку звати Анна. Зараз ввсі діткки вже вдома, на Рівненщині.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також