Жителя Острожчини судитимуть за незаконне зберігання зброї

1137 0

Ми у соцмережах:

Жителя Острожчини судитимуть за незаконне зберігання зброї

Прокурори Острозького відділу Здолбунівської окружної прокуратури затвердили і направили до суду обвинувальний акт стосовно 45-річного жителя Острозької громади, який без передбаченого законом дозволу зберігав вогнепальну зброю та патрони різного калібру.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік незаконно придбав та тривалий час зберігав удома зброю та патрони, де у ході санкціонованого обшуку, у березні цього року, її виявили та вилучили правоохоронці.

Рівненська обласна прокуратура повідомляє: з початком вторгнення окупаційних військ в Україну у цивільного населення все частіше з’являється незареєстрована зброя. І це зовсім не засіб захисту від ворога, а потенційна небезпека для пересічних громадян. З  24 лютого цього року на Рівненщині зареєстрували 28 кримінальних проваджень за фактами незаконного придбання, зберігання чи носіння зброї та боєприпасів. До суду за цей час скеровано 21 обвинувальний акт щодо 23 злочинів у цій сфері.

Згідно з санкцією статті за незаконне зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів без необхідного дозволу передбачене покарання – від 3 до 7 років позбавлення волі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також