Жителя Вараша судили за брехню в суді

813 0

Ми у соцмережах:

Жителя Вараша судили  за брехню в суді

Чоловіку інкримінували надання неправдивих свідчень в суді у справі, пов’язаною з незаконним видобутком та зберіганням бурштину.

 У жовтні 2020 року правоохоронці виявили, що 39-річний житель смт Володимирець видобував та зберігав і транспортував каміння бурштину-сирцю, вагою 8 кг.Справу розглядав Володимирецький районний суд.

Разом з тим, під час досудового розслідування сторона захисту вимагала допитати як свідка у справі 43-річного жителя м. Вараш. Будучи попередженим про кримінальну відповідальність за давання завідомо неправдивих показань, діючи умисно, повідомив, що каміння бурштину сирцю, виявлене під час обшуку у жителя смт Володимирець, належить йому.

Однак, у ході проведення слідчих дій з’ясувалось, що свідок надав слідчому завідомо неправдиві показання за відповідну грошову винагороду.

За результатом судового розгляду чоловіка звільнено від кримінальної відповідальності на підставі ст. 45 КК України, оскільки під час судового розгляду він щиро розкаявся, активно сприяв у розкритті кримінального правопорушення та раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

А от жителя смт Володимирець засудженого за незаконне придбання, зберігання, перевезення бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами (ч. 1, 2 ст. 240-1 КК України) та призначено йому покарання у межах санкції статті.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також