Жителю Рівного нарахували 210 тисяч гривень боргу за воду

532 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Він не передавав показники лічильника.

Розповів про це у своєму телеграм-каналі голова обласної ради Андрій Карауш:

- Кілька фактів про воду, яку ми споживаємо і за яку маємо платити, а також про нещодавній недешевий "курйоз". Цю інформацію отримав від нашого "Рівнеоблводоканалу".

Про недешевий "курйоз". Нещодавно в одному з приватних будинків Рівного повіряли лічильник на холодну воду. Там побачили різницю між показником, який був зафіксований у водоканалі, і фактичним показником приладу – 7 275 м3. Тобто споживач взагалі не передавав фактичні показники й тепер йому нарахували 210 тисяч гривень боргу. 
 
Про борг перед "Рівнеоблводоканалом". І фізичні, і юридичні особи загалом боргують понад 137 млн грн. Це велика сума, яка створює для підприємства труднощі. Боржникам надсилають листи з претензією, але якщо реакції немає і борг накопичується – запускається інший механізм: суд, арешт рахунків та списання з них коштів. Якщо грошей на рахунку немає – арешт рухомого чи нерухомого майна. Нещодавно через аукціон продали автомобіль, а кошти пішли на оплату боргу.
 
Про споживання води у цифрах. У багатоквартирному будинку норма на одну людину на місяць – 6,6 м3, це 220 літрів на добу. Це затверджено рішенням Рівнеоблради у 2017 році. Якщо ж у квартирі встановлений лічильник і він повірений – споживач сплачує лише за те, що використав, а в середньому звичайна сім’я (3-4 людини) використовує 10 м3 холодної води у місяць.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також