Життя без болю : на Рівненщині виконали операцію Джанетта

872 0

Ми у соцмережах:

Життя без болю : на Рівненщині виконали операцію Джанетта

Нейрохірурги Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка вперше на Рівненщині виконали операцію Джанетта.

- Незначний вітер спричиняв нестерпний біль, схожий на електричний розряд, – із такою скаргою звернулася пацієнтка до лікарів нейрохірургічного відділення Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка. Жінка скаржилася на тривалий стріляючий біль у лівій частині обличчя. Консервативне лікування бажаного результату не давало, біль лише посилювався.

Лікар-нейрохірург, завідувач відділення Сергій Кузнецов виявив у пацієнтки нейроваскулярний конфлікт – стискання трійчастого нерва розташованою поряд із ним судиною, що й викликало сильний біль.

- Аби допомогти пацієнтці та позбавити нестерпного болю, нейрохірургами прийнято рішення щодо проведення мікроваскулярної декомпресії трійчастого нерва (операція Джанетта). Через невеликий розріз за вухом відділяється стовбур трійчастого нерва та судини мозку, які здавлюють нерв. Після цього на нерв укладається спеціальна тефлонова прокладка, яка усуває нейроваскулярний конфлікт, - повідомляють на сайті лікарні. - Таку операцію лікарями РОКЛ імені Юрія Семенюка виконано вперше на Рівненщині. Це хірургічне втручання в порівнянні з іншими методиками лікування має найменший відсоток відновлення болю в довготривалій перспективі. Результат після операції Джанетта хворі відчувають майже одразу, це ж і відзначила наша пацієнтка.

Лікарі побажали жінці швидкого одужання та відновлення та продовжують працювати 24/7.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також