Жменьку родзинок — до сніданку

710 0

Ми у соцмережах:

Жменьку родзинок — до сніданку

Можливо, вам буде важко в це повірити, але цей сухофрукт — справжнє джерело корисних властивостей. Всі знають, що родзинки — це висушений виноград. Так-от, перетворюючись на сухофрукт, виноград втрачає воду, але зберігає всі поживні речовини. Сухофрукти потрібно їсти в помірних кількостях. Найкраще робити це вранці. Саме в цьому випадку вони приносять максимальну користь нашому організму.

У родзинках містяться бета-каротин та інші каротиноїди, вітаміни, кальцій та багато мікроелементів. Саме ці речовини дуже важливі для здоров’я очей. Вони уповільнюють вікове ослаблення зору, а також мають протизапальну дію.

Невелика кількість родзинок у компоті або корисному десерті знизить ризик розвитку ракових пухлин. У цьому сухофрукті є фенольні сполуки, які вбивають та пригнічують ріст ракових клітин.

Високий вміст клітковини в родзинках сприяє хорошому травленню. Саме тому він є незамінним помічником для людей, у яких є проблеми з випорожненням кишечнику.

Велика кількість бору міститься в родзинках, і це сприяє покращенню координації, зміцненню пам’яті та концентрації уваги.

Родзинки поліпшують роботу нервової системи, регулюють тиск, утримуючи його в межах норми.

У чорних родзинках дуже багато заліза та вітаміну В, нестача яких викликає анемію. Пів склянки родзинок містить 7% добової норми заліза для жінок і 16% для чоловіків.

Клітковина, яка міститься у складі продукту, очищає зубну поверхню, зміцнює ясна, а кислоти борються з бактеріями в ротовій порожнині. Це сприяє зміцненню зубів та запобігає появі карієсу.

З допомогою родзинок можна знизити рівень холестерину в крові — достатньо додавати невелику кількість в їжу щодня. Це позитивно впливає й на стан серцево-судинної системи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також