Рівне не поспішає приймати у власність величезне бомбосховище на колишньому радіозаводі

2336 0

Ми у соцмережах:

Бомбосховище радіозаводу відкрили влітку торік — тоді його оглянув міський голова Рівного. Тут є освітлення та місця для сидіння, але є проблеми з водопостачанням та туалетом, а саме приміщення потребує ремонту.

Невдовзі буде рік, як триває велика війна, а частина рівнян досі не знають, де їм сховатися під час повітряних тривог, окрім власної оселі. Хоча міська влада за понад 50 мільйонів гривень відремонтувала укриття у навчальних закладах, але потрапити туди вдається не всім перехожим. В той же час на території колишнього радіозаводу існує одне з найбільших бомбосховищ у Рівному, яке може прихистити 4 тисячі осіб. Стан у сховища не найкращий. Досі воно було у державній власності, і лише 20 жовтня торік міська рада дала згоду забрати його на баланс міста.

Та й це ще не все — нині у місті тільки збираються створити комісію, щоб прийняти його від державної власності до комунальної, разом з ще двома укриттями на вул. Фабричній та на вул. Білій. Очолити її має заступник міського голови Ігор Кречкевич, а серед інших членів — четверо чиновників з Фонду держмайна, двоє посадовців міськради та директор КП «Рівнекомсервіс». Затвердити ж це ще мають на одному із засідань виконкому.

Тим часом обласна прокуратура активно «воює» за укриття в судах. Зокрема, пішли до суду і щодо укриття на радіозаводі.

Оксана Жужельська, речниця обласної прокуратури:

— Виявилось, що на Рівненщині непоодинокими є факти продажу або передачі в оренду укриттів органами місцевого самоврядування. Захищаючи інтереси держави, органи прокуратури Рівненщини пред’явили до суду 26 позовів на загальну суму 54,9 млн гривень. Серед них — позов про зобов’язання ініціювати розгляд питання про надання згоди на прийняття в комунальну власність споруди цивільного захисту у Рівному. Йдеться про укриття площею понад 2,5 тис. кв. м, яке може вмістити 4 тисячі осіб.

Також за фактами можливої протиправної приватизації та незаконного відчуження споруд цивільного захисту окружні прокуратури розпочали 7 кримінальних проваджень, а в одному з них обвинувачувальний акт вже направлено до суду.

Навіть якщо місту не дуже хочеться, та все ж доведеться брати на себе ремонт і утримання такого великого приміщення. Бо якщо під час війни знайшлося 53 мільйони гривень на бруківку, то невже у міському бюджеті не знайдуть коштів на те, що є більш необхідним для безпеки рівнян, ніж рівні тротуари?

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також