Жоден клуб і жодну бібліотеку на Костопільщині не закриють

753 0

Ми у соцмережах:

Фото - клуб у селі Гута.

Освіта у сфері культури – основний вид діяльності новоутвореного комунального закладу «Центр культурних послуг» Костопільської міської ради. Цю концепцію реалізовано уперше в Україні. Центр об’єднав колись районний, а нині Костопільський міський будинок культури, всі сільські клуби громади, колишню районну бібліотеку та усі сільські бібліотеки, а також краєзнавчий музей.

- Тепер це єдина структура з єдиним підходом та модерацією. Ми зекономимо на управлінні та зайвих кадрах, водночас усі заклади залишаться – жоден клуб і жодна бібліотека не закриються, оптимізуємо лише систему управління, - коментує в.о.першого заступника міського голови Костополя Олексій Кособуцький. – Наша колись районна бібліотека тепер стала бібліотекою нашого центру послуг, ніхто її не продає і приміщення не забирає. У селах вони теж є і будуть працювати, ніхто їх не закриває.

Працюватимуть і завідувачі сільськими клубами. Останнім часом у клубах в окремих селах заходи практично не проводили через епідемію, будівлі деяких клубів з часом прийшли в занепад і потребують ремонту. Тепер цими питаннями перейматиметься центр культурних послуг. Керівництво міської ради та депутати періодично проводять у селах робочі зустрічі, аби знайти спільне рішення, як після утворення громади краще налагодити роботу усіх сфер життя кожного села громади.

За повідомленням Костопільської міськради.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також