"Згодувати весільну сукню молі? Оце вже ні!"

1981 0

Ми у соцмережах:

Рівнянки, діставши із шаф свої весільні сукні, урочисто прогулялись Соборною, на якій для цього навіть перекрили дорожній рух.

У неділю Театральну площу в центрі Рівного заполонили дівчата у білих сукнях. Сімдесят красунь з вишуканими зачісками та макіяжем пройшлися Соборною. Це не бунт наречених, які втекли із РАЦСу — а уже традиційний для нашого міста парад. Більшість із них щасливо заміжні, інші — тільки збираються під вінець. "Суть свята у тому, щоб популяризувати сімейні цінності, — кажуть учасниці параду. — А ще — зайвий привід повеселитися й провітрити весільну сукню!". Увечері "наречені" збираються на зупинці біля кооперативного коледжу. Позаду — кілька годин очікування у салонах краси, фотосесія та поїздка у мікроавтобусі. Попереду — тріумфальна хода центром міста. — Дівчата, не відставайте. Розбилися на пари і тримайтеся за руки. Спокійно підемо — там на нас чекає червоний килим біля драмтеатру, — командує організатор свята Ірина Філатова. Попри довгу прогулянку — з півкілометра Соборною — більшість учасниць зважилися на високі підбори, тож намагаються невимушено усміхатися і не звертати уваги на біль в натомлених ногах. За порядком пильно стежать кілька міліціонерів, крокуючи обабіч тротуару. Однак нападати на красунь нікому — навпаки, по обидва боки дороги їх уже очікують зацікавлені перехожі, фотографуючи та підбадьорюючи схвальними вигуками. З десяток "наречених" запрошують до себе байкери, які беруть участь у параді. Хлопці на мотоциклах теж люблять шоу — для них це нагода і себе показати, і на людей подивитися. Дівчата відважно сідають за спини мотоциклістів, намагаючись і самим втриматись, і щоб букет чи сумочку не загубити. На всіх красунь місць на мотоциклах не вистачає. Тому ще кількох запрошує до себе водій у відкритий автомобіль. Дівчата голосно сміються і пританцьовують у кабіні поруч з водієм. А більшість "наречених" крокують вулецею.

 
Упродовж усього шоу дівчатам доводиться кілька разів дефілювати червоним килимом, доки журі оцінює їхні зачіски і образ. А щоб "наречені" перепочили від показів, на імпровізовану сцену по черзі виходять моделі у гаптованих сукнях від дизайнера Зої Романової, танцівниця та місцевий музикант Михайло Фіськович. Журі спершу відзначило стилістів — за красу наречених у кількох номінаціях отримували нагороди перукарі та візажисти. Моделі-"наречені" підтримували своїх майстрів вигуками та оплесками. Найвишуканішою нареченою на святі визнають Тетяну Груненко, а Королевою квіткового раю обирають 21-річну рівнянку Ірину Ляшок. Переможниці вручають букет та великий кошик із косметикою. Вона передає подарунки своїй матері Людмилі, яка прийшла на парад підтримати доньку. — Я в захопленні від параду. Не припадати ж сукні пилом у шафі! Я заміжня уже два роки і відчуваю, що справді щаслива у шлюбі. Сьогодні мій чоловік Мілан не зміг прийти на парад зі мною тільки тому, що сидить вдома з нашим синочком Артемом. Сину лише рік і сім місяців, — каже Ірина. — Нагода повеселитися і згадати про приємне — то завжди добре. Я навмисне не хотіла ані продавати свою весільну сукню, ані дарувати її комусь. Такий день, як весілля і така сукня в житті можуть бути лише раз. Наприкінці шоу "наречені" за традицією кидають у повітря свої підв'язки — кільком чоловікам вдається їх зловити. Кажуть, це хороша прикмета.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також