Жорстоке поводження з тваринами: скількох людей за це на Рівненщині покарали

992 0

Ми у соцмережах:

Жорстоке поводження з тваринами: скількох людей за це на Рівненщині покарали

Наприкінці червня 2020-го року у Рівному від кульового поранення померла собака. У поліції за фактом жорстокого поводження з тваринами відкрили кримінальне провадження. Нагадаємо, відповідальність за такі злочини в Україні посилили у серпні 2017-го, за подібні дії можна отримати до трьох років тюрми. А якщо злочин вчинений при дітях – до 5 років за ґратами.

Суспільне звернулось до правоохоронців із запитом про те, скільки проваджень відтоді відкрили та скількох людей покарали.

У відповіді йдеться, що відтоді слідчі підрозділи зареєстрували 36 кримінальних проваджень за статтею 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами.

Березнівський район – 2;
Вараш – 1;
Гощанський район – 1;
Здолбунівський район – 4;
Корецький район – 2;
Костопільськиий район – 3;
Острозький район – 1;
Радивилівський район – 1;
Рівненський район – 8;
Рівне – 13.
Станом на початок липня 30 із 36 проваджень уже закриті. Підстав – кілька: або встановили відсутність події кримінального правопорушення, або в діях не знайшли складу кримінального правопорушення, або ж закінчився строк досудового розслідування.

Одночасно з цим три провадження таки закінчились направленням до суду обвинувального акту, 2 – у Березнівському районі та 1 – у Костопільському.

- За наявною інформацією з’ясовано, що в одному провадженні судом особі за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 299 КК України, призначено покарання у виді арешту на строк 3 місяці, а в іншому – у виді арешту строком на 6 місяців, – йдеться у відповіді на запит.

Упродовж 2020-го поліція зареєструвала 11 кримінальних проваджень за такою категорією справ, найбільше – у Рівненському районі, це 5 проваджень. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також