Зелені банани — це ті ж самі жовті, які не встигли дозріти. Більшість бананів збирають зеленими, вони поступово дозрівають при транспортуванні. Зелений банан — не дуже привабливий, він більш восковий і крохмалистий за консистенцією і менш солодкий. Але насправді дуже корисно їсти саме зелені плоди.
Цінність зелених бананів — у високому вмісті стійкого крохмалю та коротколанцюжкових кислот, а також основних вітамінів і мінералів. Серед них — калій і натрій, а також достатня кількість харчових волокон і навіть невелика кількість білка. Один зелений банан середнього розміру містить тільки 81 калорію, що робить його незамінним у здоровому харчуванні, а також при дієті.
Користь зелених бананів — у їхній здатності збільшувати всмоктування поживних речовин, поліпшувати травлення, сприяти зменшенню ваги, а також знижувати кров’яний тиск, підвищувати обмін речовин і регулювати рівень цукру в крові. Вживання недостиглих бананів може поліпшити загальний стан здоров’я, особливо товстої кишки, завдяки наявності в ньому коротколанцюжкових кислот. Дослідження показали, що цей тип жирної кислоти прискорює здатність організму до засвоєння поживних речовин, особливо кальцію.
Як і жовті банани, їхні зелені аналоги мають високий вміст калію, який діє як судинорозширювальний засіб — це означає, що він може знизити тиск на кровоносні судини й артерії. А зменшення артеріального тиску, в свою чергу, допомагає запобігти виникненню атеросклерозу, серцевих нападів і інсультів. Якщо їсти зелені банани в помірній кількості, вони допоможуть збалансувати бактеріальний рівень у кишечнику, запобігаючи запорам і здуттю живота.