Журналістку спровадили у Рівному з центру вакцинації, бо «не там прописана»

3726 0

Ми у соцмережах:

Світлана Федас, фото з Facebook

Спершу Світлана Федас послухала медиків та пішла з центру масової вакцинації у драмтеатрі, але потім повернулась назад, і її таки вакцинували.

Журналістка Світлана Федас розповіла цю прикру історію, яка трапилась з нею минулої суботи,  на Суспільному форумі у Фейсбуці та попросила медичних чиновників, щоб вони "навчили персонал спілкуватись з людьми", тобто тих, хто працює у центрах масової вакцинації:

-  Приїхала у Рівне, у центр масової вакцинації у драмтеатрі, а мене звідти спровадили... у діагностичний центр, бо там "райони" (мешкаю не у Рівному). Не знаю, чому, але пішла я туди. А там стоїть черга на вулиці людей з 20. І кажуть люди іти в драмтеатр, бо там черги нема.

Її там і справді не було, і щодня нам трублять "ідіть вакцинуватися незалежно від місця проживання і реєстрації". АЛЕ: зі мною розмовляли грубо і намагалися знову спровадити у діагностичний, бо у них "нема бази", а я, мовляв, цього не розумію. Я відмовилася йти і наполягла, щоб мене вакцинували тут і зараз. Через 1 хв переговорів виявилося, що це насправді можна тут зробити, але написати, хто мій сімейний лікар і де він є.

Мене вакцинували, але залишилося вкрай неприємне відчуття. Бо перед тим я записалася у своїй костопільській поліклініці, мені сказали чекати дзвінка, але за 2 тижні ніхто не подзвонив. Коли я зателефонувала знову, сказали, що дзвонити ніхто і не буде - треба йти до сімейного лікаря, а він направить мене на щеплення. Гадаючи, що у центрі вакцинації буде швидше, я поїхала туди. Тим паче, що буквально за тиждень до цього супроводжувала свою колегу у цей же центр вакцинації, і все було досконало: чемний персонал, про хронічні хвороби запитували, запрошували приїздити і мене. От і приїхала.

І наші чиновники хочуть високих показників вакцинації?! Люди наслухаються усіляких дурниць про генетичний код, кожен потрактує це на свій лад, нічого в тому не тямлячи, а коли нарешті наважиться вакцинуватися, їх пошлють, як мене, бо немає бази (ну чи ще чогось там немає).

Навчіть персонал спілкуватися з людьми - з того все починається. І дайте їм доступ до бази, бо паспортів і так не питають, можна навакцинувати так казна чого( 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також