Зі шкіркою чи без?

1510 0

Ми у соцмережах:

Зі шкіркою чи без?

Баклажани містять вітаміни С, В, В2, РР, каротин, а також калій, натрій, кальцій, магній, фосфор і залізо. Ці овочі входять в національні кухні по всьому світу — від Китаю до Америки. У деяких країнах баклажани їдять сирими, оскільки в сирому вигляді вони зберігають більше корисних речовин.

Вживаючи баклажани, можна знизити рівень холестерину в крові, поліпшити роботу серця, вирішити проблеми кишечнику, печінки і нирок. Існує чимало видів баклажанів, але найкориснішими є вузькі подовгасті плоди з майже чорною шкіркою. Перезрілі баклажани не варто вживати, адже вони містять отруйну речовину соланін.

Баклажани їдять як зі шкіркою, так і без неї. Вважається, що шкірка зовсім не перетравлюється людським організмом, тому краще прибрати зайве навантаження на шлунок. З іншого боку, в шкірці багатьох овочів і фруктів зосереджена максимальна кількість вітамінів і мінералів.

Баклажани гармонійно поєднуються з томатами, болгарським перцем, кабачками і є смачним та корисним гарніром до риби і м'яса. Вони люблять такі спеції, як базилік, часник, цибуля, чебрець, розмарин, кумин, коріандр, естрагон.

Зауважте, що під час приготування баклажани значно зменшуються в об'ємі, втрачаючи рідину.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також