Зі «швидкої» — у тунель: зміни в Рівненській обллікарні

3102 0

Ми у соцмережах:

Зі «швидкої» — у тунель: зміни в Рівненській обллікарні

Зараз пацієнти, які потрапляють до Рівненської обласної клінічної лікарні, спочатку бачать не лікарів, а бригаду майстрів. Адже у закладі тривають будівельні роботи, які не припиняли навіть під час пандемії коронавірусу. Все для того, щоб покращити маршрут хворих, яких привозить бригада «швидкої» до приймального відділення. На реконструкцію буде використано понад 26 мільйонів гривень. Кошти виділяють з державного бюджету.

Віктор ТкачВіктор Ткач, головний лікар Рівненської обласної клінічної лікарні:

Будівельники розвалили наше старе приймальне відділення. Уже побудовано гараж, куди заїжджатиме «швидка» з хворими, а тоді по довгому коридору, який нагадує тунель, людину доправлятимуть в саме відділення. Робимо це для зручності пацієнтів. Адже в державі змінюється концепція з надання допомоги хворим.

Тепер у приймальному відділенні пацієнт отримуватиме екстрену невідкладну допомогу. Для цього саме відділення буде розбито на три зони: «зелену», «жовту» і «червону». Якщо у хворого кровотеча або його життю щось загрожує, то людину завозитимуть в протишокову палату. Хворому надаватимуть допомогу та оперативно обстежуватимуть, щоб зрозуміти, до якого лікаря його далі відправити. Для цього у нас буде вся сучасна апаратура.

Робітники уже оббили стіни одного з приміщень свинцем. Все готово для встановлення сучасного комп’ютерного томографа. Цей апарат дозволяє повністю сканувати тіло людини — від голови до п’ят. Також очікуємо сучасний рентгенівський апарат. Буде ще МРТ, апарат УЗД та лабораторія. З такою технікою ми зможемо оперативно встановити, яка допомога треба людині.

За кордоном ніхто на швидку руку не оцінює, що робити з потерпілим у ДТП. Людину одразу сканують на комп’ютері та бачать, де є проблеми. Все це відбувається в найкоротші терміни. У старому приймальному відділенні такого не було. Хворих потрібно було переправляти по лікарні.

Поки тривають будівельні роботи, приймальне відділення перенесли на перший поверх у хірургічний корпус. Через це хворі мають незручності. Однак лікарі просять трохи почекати, бо реконструкцію мають завершити навесні.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також