Зібрали на рівненському Майдані 200 тисяч. А тепер сперечаються — доларів чи гривень

2639 0

Ми у соцмережах:

Зібрали на рівненському Майдані 200 тисяч. А тепер сперечаються — доларів чи гривень

"Майданівець" Ельдар Магомедов одягнув бронежилет і скликав прес-конференцію, аби заявити, що колишні соратники по Майдану намагаються його вбити. Нещодавно Ельдар написав на своїй сторінці у Facebook історію "Де гроші, Таню?", в якій звинуватив трьох активістів рівненського Євромайдану у крадіжці… 200 тисяч доларів. Тепер він вимагає від колишніх побратимів звіту і розповідає, що за гроші рівнян ті купили собі дорогі авто та будинки.

twix

Юлія Герасим'юк та Ельдар Магомедов
Якщо у своїй статті Ельдар Магомедов звинувачував найбільше Тетяну Стельмах, коменданта Майдану, а нині помічника голови обласної ради Михайла Кириллова, то поки дійшов на прес-конференцію, думку свою змінив — і основними "негідниками" у його розповіді стали Олександр Кравченко та Юлія Герасим'юк. Втім, п.Магомедов ніяких доказів не навів. А тим часом його звинувачені кажуть, що готові прозвітувати за всі гроші, і називають також суму у 200 тисяч, але вже гривень. Ельдар Магомедов:
— Була підтверджена інформація, що виїмкою грошей із скриньок займалися Олександр Кравченко та Юлія Герасим'юк. Тетяна Стельмах хоч і була комендантом Майдану, але фактично всім керував Олександр Кравченко. Коли вони виймали гроші зі скриньок, то всіх зайвих виганяли з намету. Є свідки, які це можуть підтвердити. Олександр Кравченко мені сам говорив, що на рівненському Майдані було зібрано близько 200 тисяч доларів. Він скаржився, що йому мало що залишилося від цієї суми, розповідав, що Таня і Юля купили собі автомобілі. Таня — будинок. А коли Саша дізнався, що я збираю прес-конференцію, почалися погрози. Вони чатували у дворі мого будинку. Добре, що мене тоді не було у Рівному. Міліція знає про погрози, але офіційної заяви я не писав — не люблю скаржитися у правоохоронні органи. Я не вигідний для Олександра Кравченка, бо можу розповісти, на що він тратив майданівські гроші. Зокрема, на вживання метамфетаміну та проституток. Якщо я кажу неправду, і це Юля, Саша та Таня доведуть, я готовий привселюдно вибачитися на майдані. Проте я впевнений, що вони не зможуть довести. Тому що коли виймали гроші зі скриньок, то ніяких офіційних актів не складали, ніхто їх не підписував.
Юлія Герасим'юк:
— Є свідки, які можуть підтвердити, що гроші зі скриньок ніхто не забирав. Запитайте у тих, хто був з нами на Майдані: виїмка була за участю завжди трьох-п'яти різних людей. Ми складали акти, вони у нас є. Але звіт про збір коштів я надам лише у судовому залі, бо я подаватиму позов на Ельдара за образу честі і гідності. Ми також під час революції опубліковували два звіти. З 1 лютого по 17 березня 2014 було зібрано 215 тисяч гривень. Ніякого автомобіля у мене не було і немає.
Тетяна Стельмах:.
— Де хоч один доказ? Фотографії, документи, свідчення. Тема про майданівські гроші лобіюється окремими людьми вже близько місяця. І за цей час вже могли б знайти докази і автівок, і будинків, якби вони були. Ельдара мені шкода, він є лише пішаком у чиїсь грі. Соромно виливати бруд і нівелювати цінності Майдану. Коли я була комендантом, я не приймала одноосібно ніяких рішень.
Олександр Кравченко:
— Все сказане Ельдаром — брехня. В цього хлопця є велика образа на мене за те, що його вигнали з Майдану. Вигнали якраз за наркотики. Всі, хто знає особисто Ельдара, знають про що йдеться. Він виконує замовлення Олексія Хахльова, який його покривав і "відмазував". Слова про вкрадені гроші, наркотики, проститутки — це маразм. Ельдар не навів жодного доказу. Вигадані суми, порожні звинувачення, міфічні автомобілі.
Святослав Клічук, один із лідерів Євромайдану у Рівному:
— Вся звітність має бути на папері, з актами. Відповідальні за збір коштів повинні надати звіти, але не лише Тетяна Стельмах чи Юлія Герасим'юк. Були люди, які відповідали за це до і після того, як Таня була комендантом. Має бути максимум фактажу, щоб не дискредитувати Майдан. Взимку було багато суперечок, там інколи аж "клоччя летіли", проте ми не виносили цього назовні, бо Майдану не відбулося б. Якщо ми зараз будемо один одного безпідставно звинувачувати і сперечатися, то більше спільної справи зробити не вдасться.
Денис ГРИЩУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також