Зібрали на своєму весіллі гроші на дрон для аеромобільної бригади

523 0

Ми у соцмережах:

Зібрали на своєму весіллі гроші на дрон для аеромобільної бригади

Подружжя з Рівного Ілона та Володимир Івасюки на своєму весіллі зібрали понад 70 тисяч гривень на дрон для бійців аеромобільної бригади. Вони розіграли серед гостей розписаний тубус. Аукціон закохані присвятили своєму другу, який загинув на війні у 2022 році.

Як готувалися до весілля та як виникла ідея відкрити збір, Суспільному розповіла Ілона Івасюк.
 
Офіційно Iлона та Володимир одружилися у травні 2022 року.
 
- Ми розписалися під звуки сирен, на початку повномасштабного вторгнення. Цей день провели лише вдвох, адже наші батьки взяли до рук зброю, аби стати на захист нашої країни. Святкування без них ми уявити не могли, — розповіла рівнянка.
 
Подружжя організувало весілля через два роки — 20 липня. На святкуванні були присутні майже 60 гостей, які долучилися до збору на дрон для ЗСУ.
 
- Ідея провести збір виникла ще на перших етапах підготовки до весілля. Ми з чоловіком хотіли, щоб цей день не лише залишився у памʼяті як свято для нас, але й став частиною більшої справи. Гості могли робити донати або через банку, або ж у спеціальну скриньку, — зазначила жінка.
Олена Радіон
День весілля Ілони та Володимира. Олена Радіон
На весіллі подружжя організувало аукціон, де розігрували серед гостей тубус від протитанкового ракетного комплексу, який розмалювала мати нареченої.
 
- Гості могли донатити будь-яку суму, кратну десяти. Суми могли бути 50 грн, 70 грн і так далі — так досягли 100 грн, після чого наступні внески могли бути і більше. Та ж система діяла для сум у тисячу гривень і 10 тисяч гривень, — пояснила Ілона Івасюк.
Розіграш тубуса
Тубус, який розігрували на весіллі Івасюків. Олена Радіон
На весіллі наречені залишили одне вільне місце — для загиблого на війні друга Ростислава:
 
- Наш аукціон був в памʼять про близького друга, який загинув у березні 2022 року. Це був дуже символічний предмет (тубус, ред.), який нагадував про його службу в 17-й танковій бригаді. Для Ростислава на весіллі було особливе місце — пустий стілець, вкритий українським прапором. Це був наш спосіб віддати йому шану та відчути його присутність у цей день, — поділилася Ілона.
Весільний стол
Вільне місце для загиблого бійця, друга сім'я. Олена Радіон
Загалом нареченим вдалося зібрати 72 тисячі гривень. За ці гроші вони придбали дрон Mavic 3 для 77-ї окремої аеромобільної бригади, розповіла Ілона:
 
- Ми зв'язалися з нашим другом, дізналися про їхні потреби та відправили це на фронт. На весіллі зібрали 62 тисячі гривень. Після святкування наш друг, який не зміг бути присутнім, долучився до збору і задонатив ще 10 тисяч грн. За ці гроші ми придбали дрон та різні розхідні матеріали: будівельні скоби, кабельні стяжки, скотч. Решту грошей, які залишилися, надіслали їм на карту для інших потреб.
Дрон, який придбало подружжя
Дрон, який придбало подружжя. Ілона Івасюк
Ілона та Володимир розповіли, що раніше долучалися до різних зборів:
 
- Це не перший наш збір, але найбільший. Раніше ми збирали кошти на ремонт автомобіля для підрозділу, де служив мій хрещений. Сьогодні багато де можна почути про втому: від донатів, від зборів, від війни. Однак, правда в тому, що люди, котрим йдуть ці збори, таку слабкість не проявляють.
Подружжя Івасюків

Подружжя Івасюків. Олена Радіон 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також