Цей оригінальний гарбузовий напій порадує не лише смаком, але й зігріє в холодні осінні дні. А ще - готується він дуже швидко та просто, не знадобиться навіть кавова машина.
На 2 порції: 200 г м’якоті гарбуза, 60 мл міцної кави, 200 мл молока, кориця, імбир мелений, мускатний горіх – за смаком
Нарізати великими кубиками почищений гарбуз. У каструлю налити води і зверху встановити сито. Викласти в нього гарбуз і накрити кришкою.
На великому вогні довести до кипіння, а потім на маленькому потримати 15-20 хв. – до м’якості гарбуза.
Готовий гарбуз збити блендером (або протерти через сито) до однорідності.
Заварити міцну каву та розлити у склянки.
У кожну склянку викласти по 2 ст. л. пюре гарбуза, по щіпці кориці, імбиру та мускатного горіху і перемішати.
Тепле молоко збити міксером, налити у склянки. Перемішати. За бажанням можна посипати корицею.