Зігрітись взимку

1101 0

Ми у соцмережах:

Зігрітись взимку

Одяг. Зимовий одяг призначений не для того, щоб зігрівати тіло, а щоб не випускати те тепло, яке тіло виділяє. Тому одягайтеся в декілька шарів для того, щоб звести втрати тепла до мінімуму.

Рух. Фізична активність викликає скорочення м'язів, розщеплення більшої кількості нутрієнтів і виділення тепла. Вона дозволяє трохи підвищити температуру тіла і зберегти її на належному рівні. Але надлишкова фізична активність при великій кількості одягу може призвести до стрибка температури тіла, через що організм почне інтенсивно потіти, щоб охолодитися. А завдяки виділенню поту в зимовий час ми замерзаємо набагато швидше.

Їжа. Прийом їжі призводить до інтенсивного виділення тепла організмом. Процес розщеплення інгредієнтів їжі незначно підвищує температуру тіла. Тому краще в холодну пору розділити добове харчування на п'ять-шість прийомів їжі протягом дня, а не на три традиційних. І намагайтеся при цьому не переїдати.

Приміщення. Як тільки ви опиняєтеся в теплому приміщенні (не важливо, торговий центр, квартира чи офіс), знімайте верхній одяг. Інакше організм знову почне посилено потіти, а це загрожує проблемами в холодну пору року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також