Зігрійте очі руками

369 0

Ми у соцмережах:

Зігрійте очі руками

Гімнастика для очей навряд чи покращить зір чи допоможе у лікуванні захворювання очей. Але допоможе зняти напругу і покращити загальне самопочуття.

Закочування очей — чудова вправа для зняття м’язового напруження. Прийміть вертикальне положення з розслабленими плечима. Подивіться вперед, а потім переведіть погляд вправо, використовуючи рух очей вгору. Потім переведіть погляд вниз вліво і, нарешті, вниз до землі. Робіть по 10 повторень цієї вправи двічі на день.

Вправа «Вісімка» — не складна, але ефективна. Уявіть велику вісімку, розташовану на відстані кількох метрів перед вами. Поступово рухайте очима по контурах уявної фігури протягом приблизно 30 секунд. Потім змініть напрямок руху на протилежний.

Зміна фокуса — цю вправу слід виконувати сидячи. Почніть з того, що тримайте палець на відстані кількох сантиметрів від очей і зосередьтеся винятково на ньому. Поступово віддаляйте його від обличчя, зберігаючи фокус, ненадовго переводячи погляд вдалину. Знову зосередьтеся на пальці і знову наблизьте його. Повторіть цей процес тричі.

Зігрівання очей — прийміть зручне положення сидячи або стоячи, а потім енергійно потріть долоні одна об одну, доки вони не стануть теплими. Заплющіть очі і обережно покладіть руки на кожну повіку. Дозвольте теплу ваших долонь заспокоїти очі, але не натискайте на них надмірно.

Щоб запобігти перенапруженню очей від тривалої роботи за комп’ютером, корисно кожні 20 хвилин переводити погляд на об’єкт, розташований на відстані кількох метрів від вас, на 20 секунд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також