Зимові вітаміни

1189 0

Ми у соцмережах:

Зимові вітаміни

Взимку організм змушений адаптовуватися до морозів і нестачі сонячного світла. Лікарі-ендокринологи виділяють чотири найкорисніших мікроелементи, достатнє надходження яких в організм забезпечує ефективну підтримку його здорового стану.

Вітамін D. У процесі засвоєння вітамін D в організмі перетворюється в активний стероїдний гормон, що впливає на функції імунної та нервової систем, регуляцію артеріального тиску.

Омега-3. Згідно з науковими даними, у людей, які регулярно вживають омега-3, рідше проявляється депресія, а стан вже депресивних при такому вживанні може почати поліпшуватися. Крім того, омега-3 покращує якість сну, а декому допомагає від болю в суглобах.

Магній. Якщо організму не вистачає магнію, збільшується його схильність до стресу, також може виникати аритмія, підвищуватися ризик інсульту. Достатня ж кількість магнію підвищує стійкість до стресів і сприяє швидкому відновленню в стресових обставинах.

Цинк. За словами лікарів, витрата цинку в організмі різко збільшується на холоді — він вкрай необхідний імунній системі. Цинк підвищує захищеність від простудних інфекцій, а при захворюванні дозволяє скоротити період поганого самопочуття.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також