Зірковий «Азовмаш» проти травмованого «Пульсара»

1744 0

Ми у соцмережах:

Зірковий «Азовмаш» проти травмованого «Пульсара»

Не соромно програти — соромно навіть не спробувати виграти — ця спортивна істина жодним чином не може стосуватися ослабленого втратою гравців рівенського «Пульсара» у грі проти одноосібного лідера суперліги маріупольського «Азовмаша».

«Пульсар» — «Азовмаш»
86:111 (16:28, 21:24, 27:25, 22:34)
81:94 (19:25, 18:17, 21:29, 23:23)
Рівне, 29-30 березня, спорткомплекс ДЮСШ №4, 800 глядачів.
Судді: В.Боженар, С.Защук (Київ).
«Пульсар»: Кузьмінець (12+7 підборів; 12), Ковалевський (18,19), Артимович (8,10), Бартош (15,5), Дубнюк (19,29), Скиданов (12,6), Целюк (2,0), Чура (0,0).
«Азовмаш»: Ботічев (31+13 підборів; 16), Скутельник (13,14), Аненков (0,-), Брянцев (14,6), Яйло (16+11 підборів; 19), Капінос (2,21), Харченко (7,0), Москаленко (4,5), Подтикан (21,7), Гайдамака (3,6).

Не соромно програти — соромно навіть не спробувати виграти — ця спортивна істина жодним чином не може стосуватися ослабленого втратою гравців рівенського «Пульсара» у грі проти одноосібного лідера суперліги маріупольського «Азовмаша». Здавалося, куди тому «Пульсару» без Ліщука, Герасимчука та Колота (в останнього проблема з зором) братися до «Азовмаша», в якого що не гравець, то ім’я, а бюджет клубу в разів так щонайменше десять перевищує наш. Але «Пульсар», за що йому честь і шана, спробував. І хоча врешті-решт гості перемогли, але про розгром чи якесь знущання і мови бути не може. «Пульсар» програв гідно, зокрема, у недільній грі про переможця з упевненістю можна було говорити лише на останніх хвилинах. Є в усіх цих кадрових проблемах (дай Боже здоров’я травмованим) і певна користь. За умов відсутності трьох гравців стартової п’ятірки Сергію Шемосюку нічого не залишалося, як ставити зовсім недитячі завдання молодій зміні. І скажу за таких критичних обставин молодь не підвела. Хлопці діяли розкуто, адже випускати просто не було кого. І що ми маємо? Юрій Кузмінець у двох матчах проти лідера чемпіонату набрав 24 очки, ставши кращим за підборами у суботній грі, в активі Андрія Артимовича 18 очок, що для 17-річного юнака теж зовсім непогано. Звісно, не можна й применшувати заслугу їх старших товаришів, зокрема, Анатолій Дубнюк у неділю нічим не поступався під щитом потужним маріупольцям Ботічеву, Яйлу та Подтикану. — Ваші молоді гравці справили дуже приємне враження, — сказав після матчів головний тренер «Азовмашу» Андрій Підковиров. — Незважаючи на втрату деяких гравців, «Пульсар» показав, що має свій почерк. — Чи можна говорити про деяку недооцінку суперника з боку вашої команди? — Не думаю. У нас гравці отримують досить високу зарплату, і якщо хтось з баскетболістів повністю не віддається грі, його штрафують. Цих та наступних вихідних «Пульсар» грає в гостях, відповідно, у Миколаєві, Вознесенську, Дніпропетровську та Сумах. Як і раніше, для утримання п’ятого місця рівнянам потрібна тільки перемога. До речі, після поразок від «Будівельника» та БК «Київ» втратив надію на п’яту сходинку «Сумихімпром», і тепер у цій боротьбі у нас залишився єдиний суперник — «Хімік» з Южного. Власне, п’ята позиція може нам дістатися і без перемог, якщо «Хімік» у трьох заключних іграх проти «Будівельника», БК «Київ» та «Сумихімпрому» хоча б раз програє. Проте розраховувати на сторонню допомогу в такій ситуації нашій команді навряд чи варто.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також