Зіткнення молоковоза та патрульного авто: винного не називають

2894 0

Ми у соцмережах:

Зіткнення молоковоза та патрульного авто: винного не називають

ДТП, в якій розбилося патрульне авто «Renault Duster» з трьома правоохоронцями всередині, трапилася ще минулої п'ятниці. Позашляховик копів не розминувся з молоковозом. Зазвичай після подібних зіткнень на дорогах, які трапляються в області практично щодня, поліція одразу надсилає повідомлення, вказуючи на ймовірного винуватця.

Можемо лише припускати, що якби вина водія молоковоза була очевидною, про це вже встигли б прозвітувати прес-служби одразу трьох структур: поліції, патрульних та прокуратури. ДТП трапилася ввечері п'ятниці, 18 серпня, поблизу повороту на село Поляни Березнівського району. «Renault Duster», яким керував 33-річний інспектор патрульної поліції Дмитро Вансович, зіткнувся з молоковозом ГАЗ-53 Рихальського заводу сухого молока, що на Житомирщині. За кермом останнього був 25-річний мешканець Сарненського району Роман Хращевський. Обидва автомобілі, які їхали назустріч один одному, внаслідок зіткнення перекинулися. Водії, як зазначають правоохоронці, були тверезими і не отримали серйозних травм, як і один із двох патрульних-пасажирів — 23-річний інспектор Петро Шимко. Третій патрульний, 26-річний Артем Морозько, нині у лікарні. У нього серйозний перелом лівої руки. дтп1

За словами начальника управління патрульної поліції Рівного Сергія Мерчука, патрульні поверталися з Сарн до Рівного. Стан потерпілого патрульного, як зазначив п.Мерчук, хороший, але поламану руку ще «не зібрали». Інший патрульний-пасажир повернувся на роботу, а водія на час слідства відсторонили від виконання обов'язків. — Поки що не знаємо причину ДТП, як і те, хто винний, це має встановити слідство, — зазначив Сергій Мерчук. — Авто зазнало серйозних пошкоджень, але сказати, чи можна його відремонтувати, зможемо тільки після того, як завершаться всі слідчі експертизи і ми його оглянемо. Оскільки учасниками ДТП є правоохоронці, розслідування веде прокуратура. Там зазначають, що наразі проводять комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення обставин та причин ДТП, а заодно шукають очевидців. Кримінальне провадження відкрили за ч.1 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження). Покарання, відповідно до цієї частини, — штраф до 1700 грн., або виправні роботи до двох років, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років або без такого.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також