Зло для довкілля? Богуцький хоче, щоб з клумб Рівного прибрали усі шини

1199 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Така електронна петиція до чиновників з'явилася на сайті міської ради кілька днів тому. Її автор Андрій Богуцький проти автомобільних шин на територіях дитсадків та біля житлових будинків.

 - Шини віднесені до побутових відходів та є ксенобіотиком для довкілля, тобто чужорідним матеріалом. Вони становлять небезпеку, тому що забруднюють ґрунт мікрочастинками полімерів, тому їм точно не місце у нашій громаді.  Закликаю очистити території дитскадів, шкіл та прибудинкових територій від автомобільних шин, які використовуються для "краси" у вигляді лебедів, чебурашок і тому подібне, а також у вигляді клумб, дорожніх розділювачів чи інших форм, - написав у своєму зверненні рівнянин.

Натомість на очищеній території Андрій Богуцький пропонує облаштувати ботанічні куточки, сучасні дитячі майданчики, висадити квіти і поставити вуличні меблі.

Наразі цю петицію підписало всього четверо рівнян. А доки ця ідея не назбирає на свою підтримку хоча б 250, на стіл до міського голови Рівного вона не потрапить.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також