Злочинці «конвертували» 58 мільйонів

1302 0

Ми у соцмережах:

Злочинці «конвертували» 58 мільйонів

У Рівненській області податкова міліція припинила діяльність конвертаційного центру, який упродовж 2016-2018 років проконвертував майже 58 млн. грн.

Встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги по ухиленню від сплати податків шляхом безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ та валових витрат з податку на прибуток підприємств, а також з переведення безготівкових коштів у готівку.

Для прикриття незаконної діяльності вони  створили та придбали низку підконтрольних транзитно - конвертаційних підприємств, від імені яких укладали фіктивні господарські угоди з підприємствами реального сектору економіки щодо купівлі/продажу товарів з подальшим переведенням безготівкових коштів у готівку.
Отриману готівку повертали клієнтам за вирахуванням 12-13 % від суми конвертації. Таким чином проконвертовано майже 58 млн. грн.

ГУ ДФС у Рівненській області повідомляє, що під час обшуків, проведених в офісах та в приміщеннях було вилучено 7,4 тис. доларів США готівкою, 11 печаток підприємств «транзитно - конвертаційної» групи, чорнові записи та бухгалтерські документи щодо проведених фінансово-господарських операцій з компаніями реального сектору економіки, а також ноутбуки, флешнакопичувачі та жорсткі диски з електронними документами підконтрольних підприємств та компаній – вигодонабувачів. Заблоковано майже 100 рахунків фігурантів у фінансово-кредитних установах, у т. ч. суми ліміту ПДВ в Системі електронного адміністрування.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також