Злодії мало не знеструмили понад дві тисячі споживачів у двох районах Рівненщини

2686 0

Ми у соцмережах:

Злодії мало не знеструмили понад дві тисячі споживачів у двох районах Рівненщини

Вони злили майже півтонни дороговартісної трансформаторної оливи на підстанції 35/10 кВ «Бережниця» Сарненського району, що ледь не призвело до пожежі, можливо й вибуху електрообладнання, від якого заживлені дві тисячі споживачів Дубровиччини та Сарненщини.

Лише завдяки пильності персоналу Дубровицької дільниці з експлуатації розподільних мереж вдалося попередити вихід з ладу обладнання підстанції – як відомо, на час воєнного стану збільшено кількість оглядів електрообладнання, посилено чергування персоналу ПрАТ «Рівнеобленерго». Під час одного з таких рейдів і було виявлено крадіжку оливи.

Про подію повідомлено правоохоронні органи, триває встановлення причетних до неправомірних дій осіб.

- ПрАТ «Рівнеобленерго» закликає населення пильнувати і не приховувати від наших працівників та правоохоронців особи правопорушників – зазвичай це добре відомі односельцям люди. Адже їхні дії не лише завдають суттєвих матеріальних збитків нашому підприємству та можуть спричинити шкоду життю і здоров’ю самих крадіїв, а й ставлять під загрозу швидке відновлення електропостачання. Комплекс ремонтних робіт на обладнанні 35/10 кВ складний та довготривалий, - каже речниця .ПрАТ «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова.Нагадуємо, країна живе в умовах воєнного стану, підготовки до опалювального сезону, суттєвого подорожчання та дефіциту матеріалів. Натомість нашому енергорозподільчому підприємству вкрай важливо мати достатній запас комплектуючих, матеріалів, оливи, пального для ліквідації аварійних ситуацій, в тому числі бути готовими до їх виникнення внаслідок бойові дії, що нелегко у такий скрутний час. Закликаємо також до свідомості, дотримання законодавства, пам’ятаймо про відповідальність за умисне пошкодження об`єктів електроенергетики. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також