Злодій ловить злодія

3828 0

Ми у соцмережах:

Злодій ловить злодія

П'ять місяців тому з приміщення рівненської міліції «вкрали» 80 тисяч доларів та 136 кіло бурштину. Чому «вкрали» у лапках? Тому що згадані цінності зникли з кабінету слідчого Андрія Трофимчука, тож злодій мав знати, де саме вони лежать і коли господаря кабінету не буде на місці. Знати про це людина «з вулиці» могла лише зі слів когось із працівників міліції.

УМВС міліція фасад На жаль, численні "слідчі групи", які приїжджали розслідувати цю "крадіжку", поки що мовчать. З офіційних результатів розслідування маємо лише факт звільнення з міліції "забудькуватого" слідчого і порушення проти нього кримінальної справи за статтею "службова недбалість". Непоганий результат майже піврічної праці високопрофесійних слідчих, чи не так? Тим часом версію про крадіжку своїми у своїх днями певним чином підтвердила Тетяна Марчук, працівниця відділу спеціальної міліції УМВС в Рівненській області з охорони бурштинових родовищ, магістральних нафтопроводів "Прикарпатзахідтрансу" та небезпечних вантажів Рівненської АЕС. У час, вільний від "охорони бурштинових родовищ", вона вкрала понад півмільйона гривень безпосередньо у міліції. І не з кабінету, залишеного забудькуватим слідчим, а з банківського рахунку. І не одразу, а помалу, переказуючи у день зарплати дещо на власну банківську картку. Поки упіймали — "накапало" майже шістсот тисяч. Думаєте, Тетяна Марчук сидить нині у камері й гірко плаче над своєю нещасливою долею? І дарма. Не циганка ж вона, а працівник "органів". Тому за крадіжку в особливо великих розмірах її усього лише "відсторонили від виконання посадових обов'язків". Не те що не посадили, а навіть з роботи не звільнили… Одна радість — порушили кримінальне провадження. Ось і думайте тепер — за гаманець, вкрадений на базарі, саджають у тюрму, а за зниклі або просто вкрадені суми з багатьма нулями "відсторонюють від обов'язків". Залишається лише чекати, коли і що вкрадуть у нашої міліції наступного разу. Чекати, гадаємо, недовго. Як самої крадіжки, так і "покарання", яке понесуть її винуватці.

Коментар

Сергій Максимов, начальник УМВС України в Рівненській області: — Я підписав наказ про відсторонення бухгалтерки від посадових обов'язків. Матеріали перевірки направлено до прокуратури Рівненської області для вирішення питання про відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Тим часом працівники сектора внутрішнього аудиту УМВС продовжують перевірку, бо є підстави вважати, що працівниця підробляла бухгалтерську звітність та підписи начальника відділу спецміліції на фінансових документах. І не виключено, що сума привласнених нею коштів більша, ніж виявлена. Щодо минулорічної крадіжки з кабінету слідчого, то за цим фактом було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка чужого майна, поєднана з проникненням у приміщення). Однак розслідуванням займається Головне слідче управління МВС, тому щось більше сказати по цій справі не можу. Хіба те, що слідчий Трофимчук звільнений з міліції. А Іван Лішневець та Віталій Бортнюк, які були міністерством відсторонені від виконання своїх обов'язків, після перевірки визнані непричетними й невинними та знову працюють в УМВС.
Володимир КРУШЕЛЬНИЦЬКИЙ.
tag:Крадіжка з міліції


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також