Злодія з суду не відпустили

1780 0

Ми у соцмережах:

Злодія з суду не відпустили

Чоловік, обвинувачений у вчиненні низки умисних злочинів у містах Рівному та Здолбунові, а також незаконному придбанні й зберіганні наркотичних засобів без мети збуту, наступні 4 роки відбуватиме покарання у в’язниці. Під варту злодія взяли у залі суду.

Слідчі довели причетність Едуарда М., раніше неодноразово судимого, востаннє — у жовтні 2009 року Здолбунівським районним судом за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, на три роки позбавлення волі.

Обвинуваченого Рівненський районний суд у вересні 2012 року звільнив умовно-достроково. Оскільки строк погашення судимості обчислюється з дня дострокового звільнення особи від відбування покарання, Едуард М. повернувся на злочинний шлях, маючи непогашену судимість за вчинення умисних злочинів. У грудні 2016 року він проник на горище одного з будинків у Здолбунові, викрав дитячий візок вартістю 1 113 гривень. Того ж дня , за попередньою змовою з Віталієм К., у під’їзді однієї з висоток на вулиці Чорновола в Рівному, викрали ще один дитячий візочок вартістю 1 475 гривень. Викрадене того ж дня здали до ломбарду.

Доки тривало слідство, на світанку 26 червня 2017 року працівники поліції у Здолбунові зупинили мопед, за кермом якого перебував Едуард М.. Під час особистого огляду чоловіка правоохоронці виявили 6 грамів особливо небезпечного наркотичного засобу — канабісу, а за місцем проживання — ще близько грама цього ж наркотику, який він, з його ж слів, наприкінці травня знайшов у під’їзді однієї з висоток Здолбунова.

16 квітня 2018 року Здолбунівський районний суд визнав Едуарда М. винуватим та засудив за крадіжки та наркотики до 4 років позбавлення волі. Щоправда, місцевий суд звільнив 31-річного здолбунівчанина від призначеного покарання з випробування та з іспитовим строком 3 роки.

Не погодившись із вироком суду першої інстанції, прокурор оскаржив його в Рівненському апеляційному суді. Він просив вирок скасувати  та ухвалити новий вирок — 4 роки позбавлення волі, без застосування статті 75 Кримінального кодексу України (звільнення від відбування покарання з випробуванням). На думку прокурора, призначене судом першої інстанції покарання не відповідає ступеню тяжкості кримінального правопорушення. Обвинувачений раніше судимий та, маючи непогашену судимість, вчинив нові злочини. Крім того, Едуард М. — безробітний, збитків потерпілій не відшкодував і є всі підстави вважати, що вчинення протиправних діянь є засобом для існування обвинуваченого та утримання його сім’ї, у тому числі й 4-річного сина. Захисник обвинуваченого просив вирок Здолбунівського районного суду залишити без змін, апеляційну скаргу прокурора — відхилити.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила, що Едуарда М. взяли під варту в залі суду. Задовольняючи апеляційну скаргу прокурора, суд скасував вирок Здолбунівського районного суду. Наступні 4 роки обвинувачений перебуватиме у в’язниці, оскільки виправлення його на волі, як з’ясувалося, неможливе. Це, крім того, дозволить попередити вчинення нових злочинів здолбунівчанином, адже однією з обставин, що обтяжують покарання, є рецидив злочинів.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також