Зловмисники перешкодили руху поїзда на вузькоколійній залізниці Антонівка – Зарічне

1567 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Сьогодні зафіксоване незаконне втручання сторонніх осіб у роботу транспорту на вузькоколійній залізниці Антонівка – Зарічне. О 07:40 ранку під час руху пасажирського поїзда №6391 сполученням Антонівка – Зарічне на 22 км перегону Володимирець – Біла машиніст локомотива помітив несподівану перешкоду та застосував екстрене гальмування. На заваді руху поїзда стали три пікетні стовпчики, які зловмисники встановили між рейками на відстані 100 метрів один від одного.

Уважність та оперативні дії машиніста, виявлені в нестандартній ситуації, запобігли непередбачуваним наслідкам, до яких могли призвести протиправні дії сторонніх осіб. Після усунення сторонніх предметів зі залізничного шляху поїзд продовжив рух за маршрутом та прибув на станцію Біла зі затримкою на 36 хвилин, повідомляє Залізничний інформаційний портал.

 

Львівська залізниця наголошує, що будь-яке втручання в роботу залізничного транспорту, порушення правил безпеки можуть призвести до трагічних наслідків, зашкодити життю та здоров’ю людей, і закликає місцевих мешканців, усіх пасажирів вузькоколійної залізниці бути максимально уважними під час поїздок, терміново повідомляти залізничникам чи правоохоронцям про будь-які підозрілі дії сторонніх осіб поблизу залізниці, проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо особливостей функціонування вузькоколійки та недопущення жодних втручань у її роботу, адже відновлення будь-яких елементів і систем на цьому об’єкті є надзвичайно складною, витратною й тривалою роботою.

До слова, утримання вузькоколійки Антонівка – Зарічне у 2018 році завдало збитків Львівській залізниці на суму понад 19 млн гривень. Попри це, магістраль докладає всі наявні зусилля та засоби для забезпечення руху на цій вузькоколійці, тоді як дії зловмисників суттєво погіршують ситуацію щодо гарантування безпеки руху, адже залізниця не має змоги залучати кошти на відновлювальні роботи на цьому об’єкті.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також