Змагання замість «адреналіну» : рівненські дрифтери пішли на діалог з владою

3519 0

Ми у соцмережах:

Змагання замість «адреналіну» : рівненські дрифтери пішли на діалог з владою

Близько сотні нічних дрифтерів, які у вихідні збираються заради адреналіну на стоянці біля «Екватора», попросили владу Рівного знайти для них місце.

За словами представника громадської організації «Рух - це життя Рівне» Сергія Калашникова, їм потрібне сприяння влади. Тому вони подали прохання до міського голови Володимира Хомка, щоб він допоміг автомобільному руху:

- Проблема у тому, що в місті немає локації, де таким можна займатися. Самостійно ми знайшли три місця, де можна проводити змагання з дрифту, та нікому не заважати. Перша – це стоянка «Азоту». Вдень там паркують автобуси підприємства, а ввечері вона вільна. Це місце має гарне покриття та знаходиться за межами Рівного. Друга – це перехрестя біля Великої Омеляни. Воно не надто завантажене транспортом, то ж з допомогою поліції там можна організовувати змагання. Третя локація – територія Рівненського аеропорту. Однак директор установи встановив нам велику оплату за один раз. Вона є непомірною для спортсменів.

Усі пропозиції дрифтерів вислухав секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук. Він зазначив, що спробує допомогти любителям погальмувати на швидкості. Однак усі три локації знаходяться не в юрисдикції міста.

- Усі погодяться з тим, що те, що зараз відбувається на Ювілейному, є порушенням закону. Люди, які мешкають неподалік «Екватора», м’яко кажучи, не дуже задоволені діяльністю дрифтерів. Але дуже добре, що молоді люди вирішили піти на діалог. На даному етапі Рівне точно не буде будувати для ста чоловік майданчик, який обійдеться громаді у кілька мільйонів гривень. Тому автолюбителі мають збагнути, якою сумою грошей вони володіють. Адже безперечно, що їм доведеться платити за оренду того чи іншого майданчика. По-друге, замість громадської організації вони мають створити спортивну федерацію. Так усі розумітимуть, що вони дійсно хочуть займатися автомобільним спортом, а не просто їздити на швидкості нічним містом та порушувати громадський порядок. Пошук вирішення цього питання складний та тривалий, проте вода камінь точить, - сказав Паладійчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також